Yli 30 000 asukkaan Ylöjärveltäkin olisi vaikea ponnistaa uusien itsehallintoalueiden valtuustoihin

14.2.2016 klo 18:19 Uutiset

Ylöjärven KD-valtuutettu Veli-Matti Antila kertoo, että Tampereen kupeessa sijaitsevasta 32 700 asukkaan kaupungista voisi olla suuremmillakin puolueilla vaikeuksia päästä uusien sote- ja itsehallintoalueiden valtuustoihin.

Ylöjärven kaupunki Tampereen pohjoispuolella kasvaa 450 henkilön vuositahtiin ja on tätänykyä 32 700 asukkaan kaupunki.

– Emme nähneet mitään järkeä kutistaa valtuustoa samalla, kun kaupunki kasvaa kohisten
– Kovassa kasvussa ollaan, mutta emmehän me Tampereelle pärjää, jos kaikki laitetaan yhteen ja pidetään vaalit, Kristillisdemokraattien valtuutettu ja paikallisosaston puheenjohtaja Veli-Matti Antila kertoo.

Hänen mukaansa jopa suurten puolueiden edustajien olisi vaikea puskea Ylöjärvenkään kokoisesta kaupungista tulevien sote- ja itsehallintoalueiden valtuustoihin.

Ylöjärvelläkin on käytetty mahdollisuutta pitää valtuuston koko entisellään tulevan valtuustokauden ajan. Valtuustoryhmien puheenjohtajat sopivat toimintaohjeessaan, että valtuuston koko (51 valtuutettua) pysyy ennallaan. Lautakuntien jäsenten määrä sen sijaan voisi olla 9-11, kun se tätänykyä on 11. Päätös on enää nuijan kopautusta vailla.

– Emme nähneet mitään järkeä kutistaa valtuustoa samalla, kun kaupunki kasvaa kohisten, Antila  perustelee.

Kristillisdemokraattien taival on jatkunut Ylöjärvellä 40 vuotta. Tällä hetkellä Kristillisdemokraattien valtuustoryhmä on kahden valtuutetun vahvuinen. Antilan lisäksi valtuustossa vaikuttaa osaston sihteeri Johanna Kivimäki.

– Juhavuosi on samalla kuntavaalistartti ja 40-vuotispäivään valmistautuminen on vauhdittanut ehdokasrekrytointia, Antila kertoo.

Hänen mukaansa varovaisen suostumuksensa on antanut jo useampi ylöjärveläinen KD-aktiivi. Tähtäimessä on noin 15-20 ehdokkaan KD-lista ja tavoitteena lisätä valtuutettujen määrää nykyisestä.

KD juhlistaa 40-vuotista taivaltaan kaupungissa tulevana sunnuntaina Ylöjärven kaupungintalolla järjestettävässä juhlassa. Sinne saapuu muiden valtuustoryhmien edustajien lisäksi kaupungin johtoa ja runsaasti Kristillisdemokraattien aktiiveja.

Juhlapuheen pitää piirin KD-kansanedustaja, puolueen varapuheejohtaja Sari Tanus.

Ylöjärven KD-osasto perustettiin 27.1.1976. Perustajajäsenistä paikalle saapuvat ainakin Seppo Rajala, Tauno Siitama sekä Aimo ja Pirkko Orava.

– Kiitän kaikkia, jotka ovat tehneet uraa uurtavaa työtä ja mahdollistaneet puolueen vaikuttamisen Ylöjärvellä, Antila kiittää aiempien vuosikymmenten KD-aktiiveja.

Samuli Rissanen / KD-Lehti