Päivähoitomaksujen korotukset ovat huonoa aluepolitiikkaa

15.2.2016 klo 14:40 Uutiset

Kunnallisen varhaiskasvatuksen tehtävä on ennen kaikkea turvata lapsiperheiden vanhemmille mahdollisuus käydä työssä tai opiskella sekä saada lapsilleen turvallinen ja kehittävä päivähoito siksi ajaksi. Päivähoitomaksut on määritettävä sellaisiksi, että ne eivät syö kohtuuttomasti työn teon kannusteita, vaan että ne mahdollistavat työn teon ja kannustavat siihen.

Päivähoitomaksujen korotukset iskisivät siis rajuimmin niihin, jotka saavat työstään 2500 – 3500 euron kuukausipalkkaa. Korotukset ovat kohtuuttomia: yhdestä lapsesta 64 euroa ja kahdesta lapsesta 122 euroa kuukaudessa. Lapsiperheiden toimeentuloon kohdistuvat voimakkaasti myös esimerkiksi asuntolainan korkovähennyksen pienentäminen, lapsilisien indeksien leikkaaminen, sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksujen 30 % korotukset sekä suunnitellut pakkolait. Toivottomuuden luominen lapsiperheisiin vaurioittaa kansakuntaamme hyvin pitkälle tulevaisuuteen. Ostovoiman ja työn kannustimien raju heikennys ei nosta Suomea lamasta.

–       Päivähoitomaksut nousevat eniten heikon talouden kunnissa. Monilla kunnilla ei ole varaa jättää nostamatta maksuja. Kun taas Helsinki aikoo jättää maksut ennalleen.

–   Korotukset ovat hallaa työllisyydelle, mutta myös huonoa aluepolitiikkaa, niillä keskitetään ja eriarvoistetaan Suomea, toteaa Kristillisdemokraattien puoluesihteeri Asmo Maanselkä

Kristillisdemokraatit haluaa että työnteko muuttuu Suomessa kannattavaksi. Tutustu malliimme osoitteessa www.kd.fi/perusturva