Kyllikki Malkin Valtuustoaloite 19.10.2015

17.2.2016 klo 12:57 Uutiset

Kevyenliikenteen väylien liikkumisen turvallisuuden parantaminen

Järvenpäässä on paljon polkupyörällä liikkuvia työmatkalaisia, kuntopyöräilijöitä, koululaisia ja muuten vaan ilokseen pyöräileviä ihmisiä. Kevyen liikenteen väyliä on mukavasti eri puolilla Järvenpäätä.

Samoilla väylillä liikkuvat myös kävelijät. Liikkumisen iloa himmentää usein vaaratilanteet, jotka syntyvät pyöräilijöiden ja jalankulkijoiden kesken. Väylät ovat merkityt sekaisin käytettäviksi. Niissä ei määritellä kummalla puolella väylää liikkuu pyörät ja kummalla puolella jalankulkijat. Vilkkaimpina aikoina on sattunut vähältä piti tilanteita, joissa pyöräilijä ja jalankulkija ovat olleet törmäysvaarassa.

Ehdotus:

Ehdotan, että Järvenpään kevyen liikenteen väylät merkitään selkeästi jalankulkijoille ja pyöräilijöille erikseen samaan tapaan kuin on esim. Keravalla tai Helsingissä. Keravalla ne on merkitty kuvalla (ohessa malli). Helsingissä pyöräkaista on värjätty punaiseksi. Pyöräkaista on aina lähinnä ajorataa.

Näin voimme edistää liikkumisen iloa jalankulkijoille ja polkupyörällä liikkuville.