Pienituloiset pakotettuja leipäjonoihin – Antero Laukkanen suree hyinvointiyhteiskunnan muutosta

15.5.2016 klo 00:14 Uutiset

– Leikkaukset ovat kohdistuneet suurelta osin niihin, joilla on jo muutenkin hyvin vähän varoja. Tämä näkyy nyt leipäjonoissa, murehtii Kristillisdemokraattien espoolaiskansanedustaja Antero Laukkanen.

Laukkanen puhui eilen Kristillisdemokraattien aamukahveilla Riihimäellä. KD:n kansanedustajat olivat vierailulla Hämeenkadun konditoria-kahvila Laurellissa ennen puoluevaltuuston kokousta.

–   Leipäjonojen kasvu on 20-30% luokkaa. Siellä on yhä enemmän yksinhuoltajaperheitä ja pienituloisia eläkeläisiä. Koko jonon koostumus on muuttumassa, pienituloiset ovat pakotettuja tulemaan leipäjonoihin.

Antero Laukkasen mielestä tämä on hyvinvointiyhteiskuntamme häpeäpilkku.

– Vaikea sinne on saada hallituspuolueiden edustajia katsomaan, mitä täällä tapahtuu, Laukkanen muistutti.

Hän kritisoi myös lehitysyhteistyöleikkauksia.

– Kun työ vähenee siellä avuntarvitsijoiden maissa, teemme pahan virheen. Suomi on ollut ykkösluokan kehitysyhteistyöntekijä, meidän toimintamalleja on tultu maailmalta opiskelemaan.

– Nyt huippujärjestöt ovat joutuneet sanomaan ihmisiä irti. Viimeisimmän tilaston mukaan toista sataa ihmistä sanottu irti ja lähes 70 kohdetta suljettu.

– Kansainvällisessä yhteistyössä Suomi on ollut merkittävä toimija. Tämä on kolaus meidän kansainväliselle maineelle.

Laukkasen mukaan meillä ei mene niin huonosti, ettemme voisi auttaa muita.

– Meillä on Kristillisdemokraateissa arvot kohdillaan. Haluamme jakaa yhteistä hyvää oikeudenmukaisesti. Siihen tarvitaan valvovia, vakaumukselliisia silmiä, korvia ja tekijöitä, Laukkanen muistutti haastaen väkeä lähtemään kuntavaaliehdokkaiksi.

– Jos sä oot paksu, sä puhuttelet paksuja. Jos sä oot 35, sä puhuttelet 35-vuotiaita. Jos sä oot äijä, sä puhuttelet muita äijiä. Jos sä oot 85-vuotias, sä puhuttelet 85-vuotiaita. Me kaikki puhutellaan jotain ihmisryhmää, Laukkanen kannusti.

 

Kristiina Kunnas

KD-lehti 15.5.2016