Laukkanen: Valtionyhtiöiden palkitsemisjärjestelmää tulisi muuttaa

19.5.2016 klo 11:42 Uutiset

Uudenmaan Kristillisdemokraattien Kansanedustaja Antero Laukkanen peräänkuulutti vastuullisuutta ja pitkäjänteisyyttä valtion omistajapolitiikkaan. Kristillisdemokraattien ryhmäpuheen omistajaohjauskeskustelussa pitänyt Laukkanen esitti, että valtio-omisteisten yhtiöiden johdon palkitsemisjärjestelmää tulisi muuttaa.
– Irtisanomisten kautta syntyvien lisävoittojen sijaan tulisi yritysten johtoa palkita yhteiskuntavastuullisuudesta, työpaikkojen syntymisestä ja pitkän aikavälin liikevaihdon kasvusta.

Laukkanen esitti puheessa myös huolen valtion omistusten myynnin seurauksista. Taloudellisen tuoton ja huoltovarmuuden kannalta tärkeiden yhtiöiden pilkkominen ja osittainen myynti vaatisi perusteellisempaa käsittelyä ja parempia perusteluita. Laukkanen muistutti hallitusta valtion omaisuuden myynnin haittapuolista.