Tuomela: Asunnottomien auttamiseksi on ryhdyttävä toimiin

19.5.2016 klo 11:37 Uutiset

Vantaan alueella oli vuonna 2015 noin 550 asunnotonta, joista 25 prosenttia oli alle 25-vuotiaita. Äkillinen asunnottomuus voi kohdata ketä tahansa. Asunnon saaminen nopeasti on äärettömän vaikeaa, joten hätämajoituksen tarve on ilmeinen. Tällä hetkellä kriisimajoitusta tarjotaan pääosin päihde- ja mielenterveysongelmaisille Koisorannan palvelukeskus Vantaalla ja Hietaniemen palvelukeskus Helsingissä. Tarvitsemme siis hätämajoitusratkaisuja myös päihteettömille asunnottomille. Tulossa olevassa sote-uudistuksessa myös asunnottomien tilanne on huomioitava. Vahti ry vaatiikin, että seudun keskeiset toimijat, kaupunki ja seurakunnat yhteistyössä, järjestävät tarvittavat tilat ja palvelut.

Tiina Tuomela, lastentautien erikoislääkäri, Vahti ry:n pj

Mielipidekirjoitus 9.5.2016 Valomerkki