Opettajankoulutuksen pitää säilyä Savonlinnassa

27.5.2016 klo 12:39 Uutiset

Kristillisdemokraattinen eduskuntaryhmä haluaa opettajankoulutuksen säilyvän Savonlinnassa.

Kristillisdemokraattinen eduskuntaryhmä tukee opettajankoulutuksen säilyttämistä ja kehittämistä Itä-Suomen yliopiston Savonlinnan kampuksella.

– Savonlinnan opettajankoulutuksella on erittäin suuri taloudellinen merkitys koko Etelä-Savon maakunnalle ja erityisesti Savonlinnan talousalueelle, Kristillisdemokraattinen eduskuntaryhmä muistuttaa.

Opetus- ja kulttuuriministeriön arvioissa on vuosittainen lisäkoulutustarve 210 lastentarhanopettajalle ja 110 luokanopettajalle vuosille 2017-2020.

Savonlinnan opettajankoulutuksella on erittäin suuri taloudellinen merkitys koko Etelä-Savon maakunnalle ja erityisesti Savonlinnan talousalueelle.
Savonlinnan yksiköllä on mahdollisuuksia vastata kasvavaan tarpeeseen ja nostaa koulutuspaikkojen määriä nykyisestä. Savonlinnassa opintososiaaliset edut ja opiskelijoiden asuntotilanne ovat erinomaiset.

Opettajankoulutuksen keskittäminen Joensuuhun merkitsisi laadukkaan ja kustannustehokkaan opettajankoulutuksen päättymistä Savonlinnassa ja kampuksen sulkemista. Asiasta päätetään kevään aikana Itä-Suomen yliopiston ja OKM:n tulossopimusneuvotteluissa kevään aikana.