KD:n johdolla välikysymys maataloudesta

15.6.2016 klo 10:57 Uutiset

Suomalainen maanviljely ja kotimainen ruokatuotanto ovat ajautuneet viime vuosina todelliseen kriisiin. Ilman päättäväisiä ja pikaisia toimia suomalainen maanviljely tulee näkemään konkurssiaallon ja suomalaisen ruuantuotannon hallitsemattoman alasajon. Tästä syystä Kristillisdemokraatit yhdessä Vihreiden, Vasemmistoliiton ja RKP:n eduskuntaryhmien kanssa jättivät tänään välikysymyksen hallituksen toimettomuudesta maatalouden kriisissä.

– Hallituksen toimet, tai paremminkin toimettomuus, maaseudun kriisin hoidossa ei ansaitse meidän luottamustamme. Maatalousyrittäjillä oli hyvä syy odottaa, että heitä kuunneltaisiin. Kuitenkin maaseudun kriisi on yhä syventynyt hallituksen tehdessä vain kosmeettisia korjauksia odotellessaan uusia ohjeita Brysselistä, sanoi välikysymyksen tiedotustilaisuudessa välikysymyksen ensimmäinen allekirjoittaja, KD:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Peter Östman.