Kymen piirin puheenjohtajaksi Jorma Kaario

12.11.2016 klo 10:49 Uutiset

Kymen piirin uudeksi puheenjohtajaksi valittiin kotkalainen opettaja, FM Jorma Kaario.

–       Hyvällä yhteistyöllä saamme takaisin eduskuntavaalipaikkamme. Tarvitsemme reilua kilpailua ja puheenjohtajana tulen sitä edistämään, Kaario linjasi.

Kymen Kristillisdemokraatit ovat huolissaan Suomen hallituksen suunnitelmista laskea hoitajamitoitusta 0,5:stä hoitajasta 0,4:ään hoitajaan vanhusta kohti. Toimenpiteen pitäisi säästää 70 miljoonaa euroa kuntien tuloja. On epäinhimillistä vähentää vanhusten hoitajia juuri samaan aikaan, kun Valvira on raportoinut laajamittaisesta vanhusten kaltoinkohtelusta laitoksissa. Hoitajamäärä koheni viime hallituskaudella vanhuspalvelulain myötä, mutta myönteinen kehitys on nyt romuttumassa. Vastustamme hallituksen päätöstä alentaa vanhusten hoitajamitoitusta. Tarve on päinvastainen. Kristillisdemokraatit rahoittaisivat hoitajamitoituksen parantamisen verottamalla enemmän sokeria.