Uudenmaan KD piiri juhli 50-vuotista taivaltaan Rönkkö puheenjohtajana

13.11.2016 klo 12:37 Uutiset

Uudenmaan piirin 50-vuotisjuhlassa lauantaina 12.11. Kauniaisissa muisteltiin, ”mistä on politiikan ilonhetket tehty”.
– Ilon aihe on jokainen hetki, jolloin meillä on edustaja päätöksenteon pöydissä. Jokainen kansanedustaja ja valtuutettu on ilon aihe, totesi piirin pitkäaikainen vastuunkantaja valtiotieteiden tohtori Jouko Jääskeläinen pitämässään historiikissä.

Vuoden 1968 kunnallisvaaleissa SKL sai valtakunnallisesti kolme paikkaa ja yksi niistä oli nuorisonohjaaja Martin Ruponen Nurmijärveltä. Kukat sai kaikkien pitkäaikaisten vaikuttajien puolesta Martin Ruposen leski Kaino Ruponen.
– Läpimurtoa ei saatu vielä vuonna 1972, jolloin SKL tavoitti vaaliliitoilla neljä paikkaa eri puolilla maata. Kaiken kaikkiaan noiden alkuaikojen rahattoman ja vähävoimaisen puolueen suurin menestystekijä voidaan kiteyttää kolmeen sanaan: into, Into ja Into, Jääskeläinen kuvaili.

Juhlapuheen pitäneen kansanedustaja Antero Laukkasen mukaan politiikan avainsana on  ”yhdessä”.
– KD:ssa uskomme rakentavaan otteeseen ja positiivisesti tulevaisuuteen katsovaan työhön, muistutti Laukkanen. Eduskuntatyö pienenä puolueena korostaa niin kentän, puoluejohtajien, puoluetoimiston kuin eduskuntaryhmän saumattoman yhteistyön ja hyvän tiimihengen merkitystä.

Laukkanen totesi, että nyt eletään historian suurimman arvomurroksen aikaa.
– Elämän pyhyys ja arvostus on kohdusta hautaan saakka meille absoluuttisen tärkeä asia. On tärkeää ymmärtää, miksi olemme lähteneet mukaan tähän työhön.
– Meidän tehtävämme on olla tuomassa vakautta ja yhteiskuntarauhaa, eteenpäin katsomista, sanan-, uskonnon- ja omantunnonvapauden puolustamista ja edistämistä. Tämän vakauden ja turvallisuuden uskomme syntyvän niistä, kaikkina aikoina muuttumattomista ja jo vuosituhansia kestävistä kristillisistä arvoista, joihin työmme on ankkuroitunut. Tämä perusta kesti eilen, ja se kestää tänään ja kantaa huomiseen, Laukkanen vakuutti.

Ennen juhlaa piisin syyskokouksessa puheenjohtajaksi valittiin jatkamaan keravalainen toimittaja Pentti J. Rönkkö. Uutena piirin varapuheenjohtajana aloittaa lastenlääkäri, KD Naisten puheenjohtaja Tiina Tuomela Vantaalta.

Tuomelan ohella kaksivuotiskaudelle piirihallitukseen valittiin Mikko Kiuttu Espoosta, Petri Ronkainen Kirkkonummelta, Tapio Rantanen Järvenpäästä, Erkki Mäkäräinen Nurmijärveltä ja Päivi Åhlgren Vihdistä sekä yksivuotiskaudelle Soili Haverisen tilalle valittu Jouko Jääskeläinen Vantaalta ja Soili Norron tilalle valittu Hans Hammert Mäntsälästä. Puoluehallitukseen piiri esittää puheenjohtajaansa Rönkköä.