Sari Essayah Vantaalla: Lähde kuntavaaliehdokkaaksi

15.11.2016 klo 19:59 Uutiset

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja, kansanedustaja Sari Essayah innosti vantaalaisia lähtemään rohkeasti kuntavaaliehdokkaiksi puheessaan Vantaan KD:n syyskokouksessa.

Nyt jos koskaan kannattaa lähteä mukaan kuntapolitiikkaan.

Essayahin mukaan tulevalla valtuustokaudella tehdään  merkittäviä päätöksiä tulevaisuuden kunnan kannalta, kun sote- ja maakuntauudistuksen yhteydessä valta ja vastuu palveluista määritellään uudelleen.

Vuosikokouspuheessaan Essayah esitteli myös KD eduskuntaryhmän tuoretta vaihtoehtobudjettia. Essayahin mukaan KD:n vaihtoehto on inhimillisempi kuin hallituksen esitys. KD ei mm. heikentäisi vanhuspalveluiden hoitajamitoitusta ja peruisi kaikkein köyhimpien tukietuuksiin  esitetyn 0,85% leikkauksen. Lapsiperheitä KD muistaisi pienentämällä perusopetuksen ja varhaiskasvatuksen ryhmäkokoja, perumalla lapsilisiin kohdistuvat leikkaukset sekä tuomalla uuden perheellisten opiskelijoiden 200 euron kuukausittaisen huoltajalisän jokaiselle lapsen huoltajana toimivalle opiskelijalle.