Naantalin talous jatkaa hyvällä mallilla

16.11.2016 klo 09:46 Uutiset

Terveisiä Naantalin kaupunginvaltuustosta! Tänään oli vuoden ehkä tärkein kokous, kun päätimme ensi vuoden budjetista. Iloista on se, että Naantalin talous on hyvällä mallilla, viime vuosina se on ollut ylijäämäinen, ja vaikka tilanne tulee jatkossa kiristymään, niin meillä on edelleen kilpailukykyiset peruspalvelut. Kunnallisveroa nostettiin yksimielisesti 19 prosenttiin (0,5%), jotta voimme jatkossakin taata kuntalaisille hyvät palvelut.

Budjetin ongelmakohdat olivat mielestäni terveyspalvelumaksujen korotus ja vapaa-ajan asumisen kiinteistöveron nostaminen. Jälkimmäinen voi tuntua kuntapäättäjästä helpolta ratkaisulta, koska korotuksesta suoraan kärsivät eivät meitä äänestä, mutta päätös vaikeuttaa myös loma-asuntoja vuokraavien yrittäjien toimintaa. Meidän tulisi naantalilaisina päättäjinä tukea paikallista yrittäjyyttä ja matkailua. Terveyspalvelumaksujen korotus puolestaan rankaisee niitä kuntalaisia, joilla on entuudestaan vähiten rahaa käytettävissä, kuten vähävaraiset lapsiperheet ja pienituloiset vanhukset. Terveydenhoitomaksuista äänestettiin, mutta me kd, vihreät, vasemmisto ja sdp hävisimme äänestyksen 27-16.

Hälsningar från stadsfullmäktige i Nådendal. Årets viktigaste möte, budgetbehandlingen, är över.
Positivt är att Nådendals ekonomi är i bra balans fortfarande, trots att vi höjde skatteöret till 19 %, för att även i framtiden kunna säkra god service.
Kuva: Tero Tavio