Syvässä etelässä kaikki on toisin

22.11.2016 klo 16:44 Uutiset

Täällä syvässä etelässä, Uudellamaalla, kaikki on toisin. Kun hallitus tekee töitä maakuntahallinnon ja maakuntavaalien toteuttamiseksi koko valtakunnassa, asiat ovat toisin Uudellamaalla. Meillä sosiaali- ja terveystoimi saa parhaat vaikutteet ja palautteen kehitykseensä suoraan kunnilta ja kuntalaisilta. Puolentoista miljoonan ihmisen uusi hallintoalue ei siinä paljon auta.

Jos uutta hallintoa välttämättä halutaan meillekin, kannattaisi kokeilla aluevaaleja. Luonnolliset alueet olisivat läntinen Uusimaa, itäinen Uusimaa sisältäen mm. Vantaan sekä kolmantena Helsinki. Tämä aluejako toisi jollakin tavalla oikeudenmukaisen sisällön 99-jäseniseen mahdolliseen uuteen maakuntavaltuustoon.

Jos koko puolentoista miljoonan asukkaan alue on yhtenä äänestysalueena, tulee Helsinki saamaan aivan selkeän yliedustuksen käytännön asetelmista johtuen.

Syvässä etelässä kaikki on siis toisin.

Jouko Jääskeläinen
kaupunginvaltuutettu, KD
Vantaa