Hyvinkään KD nimesi 15 ehdokasta – Sote uudistusta ei yksityisiin käsiin

30.11.2016 klo 21:29 Uutiset

Hyvinkään KD:n paikallisosaston syyskokous nimesi ensimmäiset 15 ehdokasta tuleviin kuntavaaleihin. Samalla vuosikokous ilmaisi huolensa Suomen hallituksen Sote-suunnitelmista. Soten rahoitusmalli on epäselkeä.

Rahoitusmallia koskeva lainsäädäntö on kirjoitettava siten, ettei yrityksille tule kannusteita jättää sairauksia hoitamatta, eikä toisaalta ylihoitaa olemattomia sairauksia.  On myös huomioitava ettei jätetä taloudellisia kannustimia tuupata kalliita asiakkaita erikoissairaanhoitoon.

Koko järjestelmästä voi tulla iso lasku yhteiskunnalle. Sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämiseen tarvitaan isompia hartioita, eli maakuntia, mutta se tulisi kehittää laadukkaille julkisille palveluille, sanoo puheenjohtajana jatkava Jorma Harju.
Tuleviin kuntavaaleihin asetettiin ehdolle ensimmäiset ehdokkaat.

Aho Mia, Borg Taisto, Harju Jorma, Hartikainen Pekka, Hyväkkä Riitta, Krohn Mikko, Kuula Sirkka, Lavikka Sampo, Lindell Jouni, Rainakari Raili, Ruottu Sauli, Sivonen Kari, Suikkanen Simo, Taupila Reija, Tuononen Minna.
KD Hyvinkään listalla on jo nyt saman verran ehdokkaita kuin vuoden 2012 kuntavaaleissa yhteensä, joten osaston selkeä tavoite on kasvattaa ehdokasmäärää merkittävästi tuleviin vaaleihin. Ehdokkaita tullaan nimeämään lisää pitkin talvea.