Rauhallista itsenäisyyspäivää!

6.12.2016 klo 19:29 Uutiset

dia1

Kesällä 1944 käytiin itsenäisen Suomen raskaimmat taistelut Karjalan kannaksella. Neuvostoliiton suurhyökkäys tykistöllä ja maataistelukoneilla, sekä noin kuusinkertainen ylivoima jalkaväen osalta pakotti suomalaiset perääntymään kymmeniä kilometrejä Viipuri-Kuparsaari-Taipale -linjalle asti.

Raskaat taistelut kävivät lähes ylivoimaisiksi suomalaisille ja rintamakarkureiden määrä oli niin suuri, että 10. divisioonan komentajaksi nimitetty eversti Kai Savonjousi piti miehille seuraavan puheen:

”Tästä ei sitten peräännytä, ei nimittäin voida. Siellä ovat seuraavassa linjassa äitimme, siskomme, lapsemme ja vanhempamme, koko avoin Suomen sydän. Tähän kuollaan. Minä olen tullut tänne kuolemaan. Juoksut on juostu, hyvät veljet. Nyt on aika olla taas suomalainen maan puolustaja.”

Tänään haluamme muistaa ja kiittää noita urhoollisia sotilaita jotka uhrautuvasti pysäyttivät vihollisen ja joiden ansiosta meillä on itsenäinen kotimaa.


Onnea Suomi 99-vuotta ja hyvää itsenäisyyden juhlaa meille kaikille!