Sisäilmaseminaari 28.2. Lohjalla

3.2.2017 klo 13:39 Uutiset

Lohjan KD järjestää sisäilmaseminaarin tiistaina 28.2. klo 18 Lohjan kaupungintalon Monkolan valtuustosalissa, Karstuntie 4, sisäänkäynti sisäpihan puolelta. Tilaisuudessa alustaa otsikolla ”ärsyttävä sisäilma” lastentautien erikoislääkäri, lääketieteen tohtori Tiina Tuomela. Lohjan kaupungin kiinteistöjen sisäilmahaasteista kertoo kehittämisjohtaja Eero Soinio.

Lohjan kaupungin kiinteistöjen sisäilmahaasteista kertoo kehittämisjohtaja Eero Soinio. Isännöitsijä Raimo Rissasen ja rehtori Liisa Jääskeläisen kommenttipuheenvuoroissa pohditaan mm., mitä altistuneiden tilanteen helpottamiseksi voidaan tehdä. Kommenttipuheenvuoroja ja keskustelua vetää Matti Junnila. Tervetuloa tilaisuuteen kaikki sisäilmaongelmista kiinnostuneet!

Sisäilmaongelmat ovat nykypäivänä Suomessa yleisiä, jopa 60% kouluista on jonkin asteisia sisäilmaongelmia. Ongelmat vaivaavat myös Lohjalla. Lohjan Kristillisdemokraatit  peräänkuuluttavat julkisen rakentamisen laadun valvonnan tehostamista, jotta rakennusvirheiltä ja huolimattomuudelta uudis- ja korjausrakentamisessa vältytään. Sisäilmaongelmista kärsivät rakennukset on voitava korjata heti ongelmien ilmetessä. Rakennusten huollon ja korjausten tulee olla oikea-aikaisia ja käytössä huolehdittava mm. hyvästä ilmastoinnista.

– Sisäilmaan liitettyjä oireita ovat erilaiset silmä-, nuha- ja yskäoireet. Selvää tutkimustietoa on infektiokierteen ja astman osalta. Useat altistuneet kokevat väsymystä, päänsärkyä, pahoinvointia ja kuumeilua. On esitetty, että pitkä altistus lisää riskiä sairastua erilaisiin autoimmuunitauteihin. Tyypillistä on, että oireilu häviää muualla ja palaa ongelmatiloihin palattua. Osa kehittää nk. monikemikaaliherkkyyden reagoiden hajusteille ym. ympäristön ärsykkeille. Sisäilmasta oireilevien tilanne on otettava vakavasti. Koulujen ja päiväkotien suhteen laadukkaat väistötilat on viipymättä järjestettävä korjausten ajaksi. Terveyden tukeminen on paitsi inhimillistä myös kustannustehokasta: poissaolot vähenevät ja työteho paranee, toteaa tilaisuudessa alustava lääketieteen tohtori Tiina Tuomela.

Tilaisuuden järjestää KD:n Lohjan osasto.