Östman: Vene- ja moottoripyörävero olisivat kannattamattomia

13.2.2017 klo 11:53 Uutiset

Vene- ja moottoripyörävero olisivat kannattamattomia kaikkien kannalta, sanoo KD:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Peter Östman blogissaan.

Hallitus on piakkoin tuomassa lakiesitykset veneiden ja moottoripyörien verosta eduskunnan käsittelyyn. Hallituksen ehdotusten toteutuminen olisi kannattamaton päätös kaikkien kannalta.

Nämä verot eivät Peter Östmanin mukaan toisi niitä verotulovaikutuksia, joita hallitus toivoo ja on laskenut saavansa.

– Verot vaikuttaisivat työllisyyteen kielteisesti, koska sekä veneala että moottoripyöriä koskeva liiketoiminta työllistävät tuhansittain ihmisiä, toteaa Östman.

Verot olisivat epäoikeudenmukaisia suhteessa niistä saatavaan hyötyyn. Sekä veneiden että moottoripyörien käyttäjät maksavat polttoaineveroa ja arvonlisäveroa.

Vene- ja moottoripyöräverot vaikuttaisivat haitallisesti sekä palvelu- että matkailuyrityksiin.
Östmanin mukaan vene- ja moottoripyöräverot vaikuttaisivat haitallisesti sekä palvelu- että matkailuyrityksiin ja loisivat lisää byrokratiaa.

– Veneily ja moottoripyöräily ovat monille suomalaisille tärkeitä harrastuksia. Siksi tulen osaltani eduskunnan valtiovarainvaliokunnan verojaostossa toimimaan sen puolesta, ettei näitä uusia verotustapoja veneille ja moottoripyörille hyväksyttäisi, lupaa Östman.