Kuntavaaliehdokkaat 9.4.2017

21.3.2017 klo 13:07 Uutiset

Äänestä meitä, äänestä Inhimillisempää otetta päätöksentekoon!
kivimaki-antti-2377

Antti Kivimäki 2

kieltenopettaja/ FMPieksämä[email protected]
040-8350795
Slogan: Kivimäki Pieksämäen parhaaksi

Esittely
Olen 49-vuotias kieltenopettaja ja kd:n kaupunginvaltuutettu. Haluan saada ihmiset uskomaan, että jokaisen kansalaisen aktiivisuudella on merkitystä. Tehdään yhdessä Pieksämäestä parempi paikka meidän kaikkien asua. Ei anneta Pieksämäen kuihtua skippakurraksi

 

paltto-marjatta-5028

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Marjatta Paltto 9

Eläkeläinen/YrittäjäPieksämäki 0407667039
Slogan: Tee muille niin kuin toivoisit itsellesi tehtävän.

Esittely
Olen kokenut elämän rikkautta erilaisissa tehtävissä.
Nytkin olen valmis palaamaan Pieksämäen Kuntapolitiikkaan ja olen suostunut kristillisdemokraattien ehdokkaaksi huhtikuun 2017 kuntavaaleissa.

Monia vastuutehtäviä on vuosien aikana ollut: tyttökerho, poikakerho, pyhäkoulu, lastenleiri, raamattuluokka, nuortenyhdistyksen puheenjohtaja,
seurakunnan lapsityön vastaava, lapsityönkouluttajana mm. kiponniemessä, kuopiossa ja Lappeenrannassa.
Sairaalakuoron johtajana. lähetysyhdyshenkilönä useita vuosia. Monesti Seurakunnan edustajana kirkkokunnan vuosikokouksissa.

Työelämässä 48vuotta 1956-2004: Osuusliike keskisavossa v. 1956-1962, Valtionrautatiet 1962-1985, Kristillinen kirjakauppa lähetys-Basaari Ky Vuodesta 1985-2004.

Luottotehtävissä: Nuorisolautakunnan jäsen ja kirjastolautakunnan jäsen Pieksämäen maalaiskunnassa, Käräjäoikeuden lautamies,
kaupungin valtuutettu, Sosiaali lautakunnan, koulutuslautakunnan, Tilapäisen valiokunnan, kouluverkkotyöryhmän, Kaupunginhallituksen, kristillisdemokraattien Etelä-Savon piirin hallituksen jäsenyydet.
Lehtiavustajana suomen vapaakirkon lehdissä, Enkä unohda omaa perhettäni!

Kiitos luottamuksesta ja elämän rikkaudesta.

wallin-terhi-2623

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terhi Wallin 4

Kodinhoitaja, eläkeläinen.Pieksämä[email protected]
Slogan: Vahvat heikkojen suojana.

Esittely
Olen keski-ikäinen, naimaton ja lapseton työkyvyttömyyseläkkeellä oleva sosiaalialan ammattilainen. Kristitty konservatiivi. Pieksämäelle Vantaalta muuttanut uudisasukas. Ajattelija, filosofi sekä terveiden elämäntapojen kannattaja.

Mielestäni päivänpolitiikassa tarvitaan tervettä järkeä ja sydäntä. Päätöksiä pitäisi tehdä yhteiskunnan heikoimpien ehdoilla. Lapset, ikäihmiset ja työrajoitteiset ensin, terveet työssäkäyvät sen jälkeen. Ihmisoikeudet ovat luovuttamaton arvo. Perspektiivi päätöksenteossa pitäisi olla pitkäaikaiset kymmenien vuosien vaikutukset yhteiskuntaan, ei suinkaan
säästöt heti nyt tässä. Monet asiat voivat nyt tulla kalliiksi, mutta maksaa itsensä takaisin moninkertaisesti pitkällä aikavälillä. Helppoa politiikan tekeminen ei ole, mutta vastuullisempaa on yrittää ja tehdä parhaansa kuin olla tekemättä mitään.

Työelämässä ollessani olen ollut tukena/apuna suurperheissä, yksinhuoltajaperheissä ja päihdeongelmaisten parissa. Perhetyötä tein kotipalvelussa ja ikäihmisiä olen hoitanut kunnallisessa hoivakodissa. Olen ollut myös aktiivinen seurakunnan lapsityössä yms vapaaehtoistyössä. Tänä päivänä olen sairaseläkkeellä, joten kokemusta elämän nurjasta puolesta on.

Kunntapolitiikassa voin luvata sen, että pyrkisin yhteisten verovarojen jakamisessa oikeudenmukaisuuteen ja oikeaan asioiden arvojärjestykseen. Ongelmien ennaltaehkäisy, luonnonsuojelu, pienyrittäjyyden tukeminen, päihteettömän elämäntavan tukeminen ovat mm minulle tärkeitä arvoja. Kunnan asukkaiden toiveiden kuuleminen olisi myös tärkeää.

 

kovanen-paivi-2631

Päivi Kovanen 6

Fysioterapeutti, YAMKPieksämäki

Slogan: Ikäihmiset arvoon

Esittely
Fysioterapeutti, jolla on pitkä työhistoria sekä sosiaali- ja terveydenhuollon hallinnon ja johtamisen erikoistumisopinnot ja sosiaali- ja terveydenhuollon ylempi ammattikorkeakoulututkinto terveyden edistäminen aiheena. Opintoihin kuuluneet opinnäytetyöt ovat olleet iäkkäiden henkilöiden sosiaali- ja terveyspalvelujen kehittämistöitä. Haluan olla jatkossakin mukana kehittämässä iäkkäiden henkilöiden palvelujen sisältöä – olla iäkkäiden äänenä.

 

peltoniemi-pirkko-2811

Pirkko Peltoniemi 3

Emäntä, eläkeläinen
Pieksämäki
[email protected]
0400650843

Esittely
Olen 67-vuotias eläkeläinen Piekämäen Seurakunnan emännän työstäni. Vuosien varrella olen toiminut erilaisissa luottamustehtävissä sekä Pieksämäen kaupungilla että Pieksämäen Seurakunnassa. KD:n Pieksämäen paikallisosaston tehtävissä olen toiminut 26 vuoden ajan.

 

kauppinen-tuomo-3135

 

 

 

 

 

 

Tuomo Kauppinen 5

Eläkeläinen, Kehitysvammaisten perhehoito
Pieksämäki, Naarajärvi
[email protected]
0400 139530

Esittely
Kehitysvammaisten perhehoitajana vaimon kanssa 35 vuotta.
Perehtyneisyys yrityksen talouden hoitoon. Yhteistyö kumppanuuden arvostus.
Koulutukseen ja kokemukseen perustuva ihmistuntemus.
herranen-lasse-4749

Lasse Herranen 10

merkonomi, lähihoitaja opiskelija
Pieksämäki

Slogan: Uutta virtaa valtuustoon.

Esittely
Olen 31 vuotias naimisissa oleva kolmen lapsen isä. Työskentelen kehitysvammaisten ohjaana.
Olen tehnyt vapaa ehtoistyötä nuorten parissa ja nuorten asiat ovat lähellä sydäntäni.

Tärkeitä asioita minulle.

– Perheiden hyvinvointi
– Syrjäytymisen ehkäiseminen
– Turvalliset koulurakennukset
– Koulutuksen turvaaminen omalla paikkakunnalla
– Yhteiskunnan heikoimmista huolehtiminen
– Vanhuksien hyvä hoito
– Selkeä ja toimiva päätöksenteko valtuustoon
– Yrityselämää ja työllisyyttä edistävät ratkaisut

 

hirvonen-satu-5004

Satu Hirvonen 11

sairaanhoitaja AMK, toiminnanjohtaja
Pieksämäki
[email protected]

Slogan: Inhimillisesti ihmisenä ihmiselle

Esittely
Olen 45 vuotias naimisissa oleva neljän lapsen äiti ja mummokin jo. Työskentelen ViaDialla ja opiskelen terveyden edistämisen asiantuntijuutta. Lähellä sydäntäni ovat syrjäytyneet ja syrjäytymis vaarassa olevat ihmiset ja haluan olla mukana vaikuttamassa siihen että meillä kaikilla olisi hyvä elämä.

 

lahdekorpi-tanja-5115

Tanja Lähdekorpi 8

Estenoni, kampaaja
Pieksämäki

 

pylvanainen-reino-5182

Reino Pylvänäinen 12

Maatalousyrittäjä,myyjä
Pieksämäki