Vaalien välilläkin voi vaikuttaa

6.5.2017 klo 11:31 Uutiset

Kuntavaalit on käyty ja Espoon valtuustoryhmät luovat strategisia askelmerkkejä tulevalle neljälle vuodelle. Kuka johtaa ja mitä, missä voi vaikuttaa parhaiten asioihin ja mistä löytyy ne sopivat pelikumppanit joiden kautta voi vaikuttaa. Espoon edessä olevat suuret asiat kuten kaavoitus ja joukkoliikenne luovat Espoon kasvaessa suuria paineita palvelujen oikealle mitoitukselle ja suunnittelulle ennakkoon. Liian usein käy niin, että palvelut kasvaville alueille tulevat vuosien viiveellä ja se on suuri vääryys niille, jotka niitä tarvitsevat.

Vaalien perusteella näyttäisi siltä, että kaavoitusta etelässä tiivistetään, ihmiset houkutellaan keskuksiin, metrovaunuihin ja busseihin ja SOTE-päätöksissä koetaan ennennäkemätön poliittinen vääntö. Näin on ennakoitavissa siksi, että vaalien menestyjiä olivat mm. Vihreät ja Vasemmistoliitto. Kristillisdemokraatit kuuluivat myös vaalien voittajiin, mutta varsinkin kaavoituksessa ja eri liikennemuotojen tasapuolisessa kohtelussa Koo Dee edustaa usein päinvastaista linjaa kuin mihin nämä mainitut puolueet pyrkivät.

Koo Dee haluaa laajempaa vapautta ihmisille päättää asumismuodosta, hoidosta ja kasvatuksesta, sekä liikkumisesta. Nyt Koo Deellä on hyvä valtuustoryhmä ja vaalien tulosten perusteella erinomaiset ehdokkaat lautakuntiin. Tämä avaa erinomaisen mahdollisuuden vaikuttaa Espoon kehitykseen. Terveempi asuinympäristö, turvallinen koulu ja riittävä hoito ja palveluverkosto ovat tavoitteemme.

Nyt haastammekin sinut aktiiviseen vaikuttamiseen myös vaalien välillä. Ole aktiivinen ja pidä yhteyttä niin valtuutettuihin kuin Espoon virkamiehiinkin koko vaalikauden ajan. Jatkuvalla yhteydenpidolla varmistamme sen, että Koo Deelle tärkeät asian pysyvät keskustelun keskiössä eivätkä ne hautaudu monien suunnitteluprojektien alimmaisiksi. Yhtä tärkeää, kuin äänen antaminen on vaalien välissä vaikuttaminen.