Lähde Seinäjoelle puoluekokoukseen 18. – 19.8.

24.5.2017 klo 11:47 Uutiset

Kristillisdemokraattien puoluekokous pidetään elokuun kolmantena viikonvaihteena Seinäjoella. Kaupunginvaltuutetut Kati Nummensalo ja Kimmo Rantanen kutsuvat puoluetoverit Etelä-Pohjanmaan komiaan kaupunkiin. He saavat kehua omaansa, ja se heiltä kyllä luonnistuu.

– Seinäjoki on Etelä-Pohjanmaan maakunnan keskus ja yksi Suomen voimakkaimmin kasvavista kaupunkikeskuksista. Seinäjoella on 62 000 asukasta. Yhdeksän kunnan muodostamalla Seinäjoen kaupunkiseudulla asukkaita on 150 000, aloittaa Pohjanmaan piirin puheenjohtaja Kimmo Rantanen.

Rehtori Kimmo Rantanen on tuore Seinäjoen kaupunginvaltuutettu. Hän on myös Pohjanmaan piirin sekä Seinäjoen KD-paikallisosaston puheenjohtaja.
Rehtori kun on, niin koulutus on lähellä sydäntä.

– Seinäjoki tarjoaa laadukasta koulutusta aina peruskoulusta yliopistotasolle, hyviä työpaikkoja ja Suomen kuudenneksi suurimman markkina-alueen keskuksena erittäin kilpailukykyiset ja houkuttelevat kaupan palvelut.

Rantanen muistuttaa Seinäjoen keskeisestä sijainnista.

– Kokoukseen on helppo saapua. Erityisesti rautateitse yhteydet ovat hyvät ja matka-ajat kohtuulliset: parhaimmillaan Helsingistä 2,5 tuntia, Tampereelta tunti ja Oulusta kolme.

Rantasen mielestä Seinäjoen maaseutukaupunkiympäristö on viihtyisä ja kehittyvä.

– Tosin kehityksellä on hintansa, sillä juuri puoluekokouksen aikana keskustassa on käynnissä mittava rakennustyö. On sitä ennenkin tänne jotakin rakenneltu: kun ei ollut järviä, pykättiin Kyrkösjärvi ja Kalajärvi. Kun ei ollut laskettelurinnettä, tehtiin Jouppilanvuori. Noin vaan muutaman esimerkin mainitakseni, Rantanen luettelee.

Puoluekokous pidetään Urheilutalolla, jonne on rautatieasemalta matkaa kilometrin verran.

– Tori, Aalto-keskus (kaupungintalo, Lakeuden Ristin -kirkko, Aalto-kirjasto, kaupunginteatteri ja virastotalo) ja uusi Apila-kirjasto sijaitsevat melko lähellä kokouspaikkaa, jos haluaa käydä pikaisesti vilkaisemassa ainutlaatuista hallinto- ja kulttuurikeskittymää kokouksen lomassa tai kokouspäivien välillä. Kolme isoa hotellia sijaitsee alle kilometrin etäisyydellä kokouspaikasta, samoin kaupungin keskusta, Rantanen jatkaa luetteloa.

Mutta sitten hän pääsee Seinäjoelle kutsuessaan asian ytimeen: nimittäin pohjalaisiin ihmisiin.

– Sitten olemme vielä me ihmiset! Tutustu rohkeasti vain, olemme me ihan kivoja, vaikkakin ittellisiä ja toisinaan vähän trossaaviakin.

Puoluekokouksen lopuksi sunnuntaina 20. elokuuta vietetään virkistyspäivää, johon osallistumalla voi kruunata puoluekokousviikonloppunsa.

Kasvatustieteiden maisteri Kati Nummensalo on opettaja ja pitkäaikainen kaupunginvaltuutettu Seinäjoella. – Tuu vaikka itte kattomahan, hän kehottaa.
– Virkistyspäivänä lähdetään vielä mukaan Lapuan reissulle (ihan vapaaehtoisesti vaan, ilman minkäänlaista muilutusta) kokemaan aitoa pohjalaista meininkiä.

Pohjanmaan piirin puheenjohtaja Kimmo Rantanen uskoo ihmisten viihtyvän Seinäjoen puoluekokouksessa.

Seinäjoen kokenut kaupunginvaltuutettu ja kasvatustieteiden maisteri, luokanopettaja Kati Nummensalo kutsuu lämpimästi Seinäjoen puoluekokoukseen.

– Seinäjoki on vireä kaupunki, joka uskaltaa yrittää, tekee itse sen, mitä sillä ei ennestään ole, ja kasvaa sekä kehittyy vauhdilla.

Seinäjoella on kulttuuria, Alvar Aallon arkkitehtuuria, monipuolisia liikuntapaikkoja, hyviä ostosmahdollisuuksia, eloisia seurakuntia, esteettömiä luontopolkuja ja paljon muuta.

– Tänne on helppo tulla junalla tai autolla. Komia kaupunki, vaikka itte sanonki. Tuu vaikka itte kattomahan!

Lue lisää: kd.fi