Puoluekokous:  Hallitus ajaa suomalaiset sukupuuttoon

29.8.2017 klo 13:16 Uutiset

Kristillisdemokraattien puoluekokous otti kantaa suomalaisten syntyvyyteen. Suomi täyttää 100 vuotta, mutta uusia suomalaisia syntyy tänä vuonna ennätysvähän. Sipilän hallituksen säästötoimet ovat tällä kaudella iskeneet pahasti lapsiperheisiin. Edelleen hallitus suunnittelee erityisesti perheisiin kohdistuvia veronkorotuksia, mikäli kiinteistöveroa nostetaan ja verotuksen lapsivähennys poistetaan. Lapsiperheiden asemaa ei saa enää kurjistaa. Perheen perustamiseen on kannustettava ja luottamusta perheiden selviytymiseen on vahvistettava. Kristillisdemokraatit vaativat verotuksen lapsivähennyksen säilyttämistä. Odotamme hallitukselta myös, että perhevapaauudistuksen valmistelu käynnistetään tavalla, joka vahvistaa perheiden valinnanvapautta ja kannustaa nykyistä suurempaan lapsilukuun. Edellytämme myös tuntuvaa huoltajakorotusta opiskeleville vanhemmille. Nyt tarvitaan myönteistä signaalia perheille ja perheen perustamista suunnitteleville.