Liperin paikallisosaston vuosikokous Ylämyllyllä

24.10.2017 klo 21:29 Uutiset

Julkaisuvapaa lehdistötiedote 24.10.2017:

Liperin Kristillisdemokraattien paikallisosaston vuosikokous Ylämyllyllä

Liperin Kristillisdemokraattien paikallisosasto kokoontui vuosikokoukseen Ylämyllyllä 24.10. Kokous käsitteli sääntömääräiset asiat ja valitsi osaston puheenjohtajaksi Satu Melkon ja varapuheenjohtajaksi Jukka Karppisen. Johtokunnassa jatkavat Maija Silvennoinen, Aulis Mäkisalo ja uutena jäsenenä Taina Sallinen.

Kokouksessa keskusteltiin Liperin yläkoulun paikasta. Kokous oli yksimielisesti Ylämyllyn kannalla, koska sitä pidettiin väestörakenteen ja liikenneyhteyksien kannalta järkevimpänä ratkaisuna.
Liperin Kristillisdemokraatit vaativat kunnalta aktiivisempaa otetta työttömyyden hoitoon. Kunnan osavuosikatsauksessa työmarkkinatuen kuntaosuus on noussut viime vuodesta. Työllistämistoimet eivät ole riittäviä. Aktivointiasteen tulisi nousta merkittävästi, että työmarkkinatuen kuntaosuudessa päästäisiin tavoitteeseen.

Kristillisdemokraatit pitävät nykyistä sosiaaliturvajärjestelmää passivoivana ja edellyttävät sosiaaliturvan kokonaisuudistusta, joka kannustaa työn tekemiseen. Kristillisdemokraattien Kannustavassa perusturva -mallissa tulojen kasvaessa tukien osuus laskee niin, ettei kannustinloukkuja synny ja verotuksen jälkeen työnteko on aina taloudellisesti kannattavaa.