Hallituksen järjestäytymiskokouksen päätöksiä

11.1.2018 klo 16:30 Uutiset

Mikkelin paikallisosaston hallitus valitsi järjestäytymiskokouksessaan 11.1. sihteeriksi Erja Haukijärven ja rahastonhoitajaksi Heikki Haukijärven.

Presdentinvaalin vaalilautakunnissa KD Mikkelillä on edustus keskustassa (Erkki Rantalainen), Kaukolassa (Eila Pesonen, Kari Mustonen), Nuijamies (Erja Haukijärvi), Urpolassa (Heikki Haukijärvi, vpj.), Laajalammella (Tuomo Malinen), Moisiossa (Merituuli Tuliainen), Siekkilässä (Pekka Muje), Emolassa (Mirja Paajanen), Peitsarissa (Seppo Sonkkanen), Lähemäellä (Merja Hämäläinen), Launialassa (Jukka Pöyry), Tuppuralassa (Pirkko Kuikka, vpj.), Rantakylässä (Arja Immonen), Rämälässä (Eija Ormala), Sairilassa (Leevi Pajunen), Otavassa (Liisa Ahonen), Anttolassa (Pertti Ruotsalainen), Ristiinan kirkonkylällä (Vesa Syrjäläinen) ja Pellosniemellä (Anneli Rantalainen).

Näistä varsinaisia jäseniä on 5 ja varajäseninä on 13. Pyritään jatkossa lisäämään varsinaisten jäsenten osuutta vaalilautakunnan jäsenistä, vaalituloksen mukaan, esim. syksyn maakuntavaalien yhteydessä.

Lisäksi vaalitoimikunnissa edustavat Eija Ormala (I), Vuokko Sonkkanen (III) ja Anneli Rantalainen (Ristiina).

Hallituksen kanta Etelä-Savon ja Kymen piirien mahdolliseen yhdistymiseen on, että pitkien välimatkojen vuoksi piirien yhdistämiseen ei tässä vaiheessa nähdä tarvetta. Yhdistymisen puolesta puhuu toiminnan sujuvoittaminen esim. eduskuntavaalikampanjassa. Mahdollisen yhdistymisen tavoitteena on saada vaalipiiristä oma kansanedustaja.

Molempien piirien piirihallitukset kokoontuvat Mikkelissä neuvottelemaan asiasta la 20.1.2018. Tilaisuuteen tulevat myös puoluetoimistolta toiminnanjohtaja Mikko Rekimies ja Kymen piiristä Laura Peuhkuri.