Kouluverkkouudistuksen on toteutettava alueellista yhdenvertaisuutta

17.1.2018 klo 23:17 Uutiset

Espoon KD:n valtuustoryhmä luki kouluverkkouudistus -esitystä huolestuneena: Tätäkö on espoolainen yhdenvertaisuus?

Opetustoimen virkamiehet haluavat muuttaa rajusti Espoon kouluverkkoa seuraavan kymmenen vuoden aikana. Virkamiesten esityksessä perusopetuksen puolella siirryttäisiin entistä isompiin kouluihin ja lukio-opetusta keskitettäisiin voimakkaasti Tapiolaan ja Otaniemeen. Lakkautus-, siirto- tai yhdistämislistalla  on useita ala- ja yläkouluja sekä lukioita ympäri Espoota. Tämä romuttaisi hyväksi havaitun  ja turvallisen lähikouluperiaatteen.

Kauklahdessa toimiva Espoon yhteislyseon (EYL) lukio siirrettäisiin esityksen mukaan Keraan. Kauklahtea rakennetaan voimakkaasti ja väestöennuste on koko ajan kasvava. Kauklahden koulut, sekä Hansakallion alakoulu että Espoon yhteislyseon yläkoulu ja lukio ovat täynnä. Hansakallion koulua on hiljattain laajennettua, mutta se on jälleen täynnä. Lukion siirto muualle ei ole oikea ratkaisu tilaongelmiin.

Espoon yhteislyseon lukion siirron sijaan tulisi jo olemassa olevaa rakennusoikeutta käyttää maksimaalisesti ja laajentaa koulurakennuksia. Ei ole oikein, että alakoulun tilaongelmat ratkaistaisiin siirtämällä lukio pitkien etäisyyksien päähän. Lukiolla on alueella oma asema ja merkityksensä kaupunginosan identiteetin kannalta. Lukion arvostus ja kysyntä ovat koko ajan lisääntyneet. Voimakkaasti kasvavaa Kauklahden aluetta on asukkaille mainostettu lapsiystävällisenä asuinalueena, jossa palvelut ovat lähellä ja siellä on myös lukio.

Keskittäminen suurkouluihin ei ole tarkoituksenmukaista, tasa-arvoista eikä oppilaan edun mukaista. Espoon KD:n mielestä kouluverkkouudistuksen tulee vahvistaa yhdenvertaisuutta ja lähipalveluperiaatetta.

Lisätiedot:

Espoon Kristillisdemokraatit, Kristiina Drotár, johtokunnan puheenjohtaja p. 0400700222, [email protected]