Laukkanen Lohjalla: Sote- ja maakuntauudistusta korjattava

22.4.2018 klo 17:34 Uutiset

Kansanedustaja Antero Laukkanen vaatii sote- ja maakuntauudistukseen järkeä ja tolkkua.

– Ei ole järkevää tehdä uudistusta, joka saattaa heikentää palveluiden saatavuutta ja vielä loppupeleissä nostaa kokonaiskustannuksia. Sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistaminen on tarpeellista, mutta se täytyy tehdä hallitusti, sanoi Lohjan kevätmarkkinoilla kaupunkilaisia tavannut Laukkanen.

Hänen mukaansa sote-uudistus voi onnistua, jos hallitukselta löytyy nöyryyttä korjata esitystä, tarkistaa voimaantulon aikataulua ja pilkkoa uudistus pienempiin paloihin.

–  Jos näin ei käy, uskon, että Uudenmaan kansanedustajat kaatavat soteuudistuksen. Hallituksen esittämä malli ei ole Uudenmaan asukkaiden etujen mukainen. Esitetty maakuntamalli ei ota huomioon 1,7 miljoonan ihmisen alueen erityispiirteitä.

Lohjan torilla kristillisdemokraatit pitivät sote-kioskia, jossa saattoi keskustelun lomassa mittauttaa verenpaineensa tai testata puristusvoimaansa. Siitä vastasi kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsen, erikoissairaanhoitaja Pepina Hyppönen. KD:n 1. varapuheenjohtaja, lääkäri Tiina Tuomela vastasi kysymyksiin allergioista.

Huoli vanhustenhuollon tilasta oli keskusteluissa pinnalla. Kansalaisaloitteen vanhusasiainvaltuutetun viran perustamiseksi Suomeen allekirjoitti noin 70 lohjalaista.