Mielipidekirjoitus: Budjetissa huomioitava lapsiperheet ja eläkeläiset

23.8.2018 klo 13:36 Uutiset

Julkaistu Länsi-Savossa elokuussa 2018

Valtiovarainministeri Petteri Orpo on esitelltyt v.2019 valtionbudetti- ehdotuksen.Rahaa on suunnattu 300 miljonaa veron alennuksiin, mutta lapsipeheet ja eläkeläiset ovat unohtuneet. Tällä vaalikaudella on leikattu pienituloisilta eläkeläisiltä ja monilapsisilta perheiltä.Nyt talouden ollessa nousu suunnassa sekä työllisyyskin on parantunut, olisi syytä huomioda nämä ihmiset, joihin leikkaukset ovat kipeämmin kohdistuneet.

Päivähoidon ryhmäkokojen kasvattaminen sekä laadunheikentäminen on tapahtunut tämän hallituksen johdosta. Syntyvyyden laskusta ollaan oltu huollissaa, edellä olevilla toimet sekä perheiden talouden epävarmuus ovat varmaankin osa syitä tähän asiaan. Lapsivähnnyksen palauttaminen verotukseen ja lapsilisien korotus toisi parannusta lapsiperheille.Kansaneläkkeisiin tarvittaisiin tasokorotusta pienempiin eläkkeisiin.

Liisa Ahonen KD KaupunginValtuutettu ja hallituksen jäsen