Pitääkö olla huolissaan? – Espoon Asuntojen piha-alueille suunnitellaan yhtenäistämistä

1.9.2018 klo 19:27 Uutiset

Mitä yhtenäistäminen tarkoittaisi asukkaille?

Minulle on kerrottu, että asuntojen julkisivun puoleiset pensasaidat leikattaisiin yhteneviksi ja julkisivun puoleisten nurmialueiden leikkaamisesta vastaisi tulevaisuudessa Espoon Asunnot. Uutinen löytyy myös Espoon Asuntojen sivuilta.

Sinänsä päätös on hyvä.

Ihmiset ovat kuitenkin huolissaan siitä, puuttuuko Espoon
Asunnot myös asuntojen takapihojen istutuksiin, patioihin ym. Entä jos useiden tuhansien eurojen satsaukset viihtyvyyteen jouduttaisiin poistamaan?

Jos tällainen suunnitelma on olemassa, täytyy selvittää onko se laillinen ja loukkaako vuokralaisten yksityisyyttä. Lisäksi jos suunnitelmia on puuttua myös takapihoihin, pitää selvittää kuka on korvausvelvollinen esim., jos patio joudutaan purkamaan tai istukset repimään ja poistamaan.

Olen pyytänyt tänään selvitystä Espoon Asunnoilta.

Hannu Hätönen
toiminnanjohtaja
Espoon valtuusto
varavaltuutettu