SAVUTON ESPOO?

2.9.2018 klo 20:56 Uutiset

Vuoden 2012 alusta lähtien on Espoo ollut mukana pääkaupunkiseudun yhteistyössä – Savuton pääkaupunkiseutu.

”Savuton Espoo” oli esillä myös Päihdeasiain neuvottelukunnan kokouksessa,  pöytäkirja 6.2.2012.

Tuolloin oltiin jo huolissaan, että miten asia toteutuu Espoossa. Lainaus tuon kokouksen pöytäkirjasta  ”Ikävää on myös se, että samalla seinustalla saattaa olla ”Savuton Espoo” -kyltti ja alla tuhkakuppi. Jos tuhkakuppi poistettaisiin näiltä aikuisten perinteisiltä tupakointipaikoilta, niin tupakointipaikka todennäköisesti säilyisi ja tumpit päätyisivät maahan. ”

Onko mitään muuttunut kuudessa vuodessa? Mielestäni ei. ”Savuton Espoo ” ei näy lähes lainkaan toimitiloissa ja paikoissa. Näkyvät kyltit ja tarrat puuttuvat.

Espoossa mm. kaupungin tupakoivat työntekijät pitävät edelleen tupakkataukoja. Ei voi olla hyväksyttävää, että terveydenhoitoalan työntekijät tupakoivat terveyskeskuksen nurkilla ulkona
ja hetken päästä sitten kohtaavat tupakalle haisten asiakkaita mm. nuoria ja lapsia.

Pitäisi miettiä miten yrityksien, kaupungin työntekijöitä tuetaan tupakoinnin lopettamiseksi. Kyseessä on vaikea riippuvuus ja terveydelle erittäin vaarallinen.

”Savuton Espoo ” on edelleen loistava asia, mutta nyt se on nostettava uudelleen esille ja mietittävä keinoja miten saadaan myös tuloksia aikaan tupakoinnin vähentämiseksi Espoossa.

Hannu Hätönen
jäsen, Päihdeasiain neuvottelukunta

varavaltuutettu  (kd)
Espoon valtuusto