KD Etelä-Savo nimesi ensimmäiset neljä ehdokasta eduskuntavaaleihin

7.9.2018 klo 08:57 Uutiset

Kristillisdemokraattien Etelä-Savon piirihallitus nimesi neljä ehdokasta ensi kevään eduskuntavaaleihin: lähihoitaja Liisa Ahonen Mikkelistä, lähetyssihteeri Aila Asikainen Juvalta, suojelubiologi Jouni Koskela Savonlinnasta ja fysioterapeutti Päivi Kovanen Pieksämäeltä.

Piiri nimeää vielä 1 – 2 ehdokasta myöhemmin.Kristillisdemokraattien tavoitteena on saada kansanedustaja Kaakkois-Suomen vaalipiiristä.

Kristillisdemokraattien Etelä-Savon piirihallitus kokoontui Juvalla torstai-iltana 6.9.2018. Kokous antoi myös kaksi kannanottoa:

Kuntien palvelut turvattava

Kristillisdemokraattien Etelä-Savon piirihallitus varoittaa maakuntaa ja alueen kuntia karsimasta palvelurakennetta liian kevein perustein. KD uskoo, että nykyinen suuntaus, jossa työpaikat, julkiset palvelut ja asukkaat pyritään keskittämään etelän suuriin kaupunkeihin, johtaa sosiaalisiin ongelmiin ja merkittäviin kansantaloudellisiin kustannuksiin. Keskittäminen aiheuttaa toimitilojen, asuntojen ja liikenneväylien rakentamispainetta yhä ruuhkautuvammille alueille samalla kun hyvää rakennuskantaa jää vajaakäytölle.

Suomen ja erityisesti Etelä-Savon vahvuus on puhdas luonto, jonka merkitys löydetään uudelleen ongelmien kärjistyttyä. Myös työvoiman  hyvä saatavuus ja yrityksille edulliset toimitilaratkaisut, joustavat etätyömahdollisuudet sekä paranevat liikenneyhteydet 5-tien remontin myötä ovat maakuntamme vetovoimatekijöitä. Päättäjiltä kysytään nyt kaukonäköisyyttä, ettei seutukaupunkien ja maaseudun elinmahdollisuuksia heikennetä liiallisessa säästämisinnossa.

 

Tasapuolisia terveyspalveluja myös ikäihmisille

KD:n piirihallitus vaatii tasapuolista kohtelua hoitoonpääsyssä ja terveydenhoitopalveluissa kaiken ikäisille. Ei voida pitää hyväksyttävänä, että eläkeikäisiltä evätään lääketieteellisesti perusteltuja leikkaushoitoja ja kuntoutusta säästösyistä. KD kehottaakin kannattamaan kansalaisaloitetta vanhusasiainvaltuutetun saamiseksi Suomeen. Kansalaisaloitteen voi allekirjoittaa syyskuun loppuun asti omilla pankkitunnuksilla nettiosoitteessa https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/3086.

 

kuvassa: piirin puheenjohtaja Jouni Koskela