Lisää isiä nuorista miehistä – syrjäytymistä torjuttava

13.11.2018 klo 08:58 Uutiset

Lohjan seudun Kristillisdemokraatit toivovat nuorille miehille lisää isänpäiviä. Tuore selvitys pitää merkittävimpänä syynä syntyvyyden laskuun nuorten miesten työllisyysasteen ja koulutusasteen laskua. Syrjäytymiskehitystä on kyettävä torjumaan ja nuorten miesten halu perustaa perhe pitää saada nousemaan, sanotaan osaston johtokunnan kannanotossa.

Syntyvyyden romahtaminen on todellinen ongelma yhteiskunnalle. Se lisää kestävyysvajetta ja säästöpaineita sekä tarvetta työperäiseen maahanmuuttoon.

Kouluttautuminen on saatava pojille kiinnostavammaksi ja erityisesti syrjäytymisuhan alla olevia tukevaksi. Erityisesti ammatilliseen koulutukseen tehdyt leikkaukset ovat heikentäneet koulutuksen saatavuutta ja vähentäneet lähiopetuksen määrää. Koulutuksen laatua on parannettava.

Sosiaaliturva on uudistettava työntekoon kannustavammaksi KD:n mallilla ja perhe-etuuksia on parannettava. Kristillisdemokraatit esittävät vaihtoehtobudjetissaan vauvarahaa ja lapsilisän nostoa sekä verotuksen lapsivähennyksen palauttamista.