Pirkko Parjanen Haminasta eduskuntavaaliehdokkaaksi Kaakkois-Suomessa

20.1.2019 klo 17:02 Uutiset

Kristillisdemokraattien Kymen piiri on nimennyt eduskuntavaaliehdokkaaksi fysioterapeutti, kaupunginvaltuutettu Pirkko Parjasen Haminasta. Parjanen toimii KD:ssä mm. puoluevaltuuston ja Kymen piirihallituksen jäsenenä sekä Haminan paikallisosaston puheenjohtajana. Haminassa Parjanen toimii kaupunginvaltuuston sekä kaupunkikehitysvaliokunnan ja kilpailukykyvaliokunnan jäsenenä sekä on Haminan ev.lut. seurakunnan kirkkovaltuuston varapuheenjohtaja.

– ”Suomi on turvallinen hyvinvointiyhteiskunta, jossa kaikkien vauvasta vaariin ja muksusta muoriin on hyvä elää ja arki sujuu. Luottamus rakentaa tulevaisuutta ja luo pohjan yhteistyölle, eri näkemysten ja kansanryhmien kesken.” Parjanen kertoo vaalitemoistaan kevään eduskuntavaaleissa.

Pirkko Parjanen haluaa, että Kaakkois-Suomessa tulee säilyttää yliopisto, joka samalla luo edellytyksiä muille oppilaitoksille luoda ja kehittää toimintaansa.

– ”Kaakkois-Suomen vetovoimaa tulee kasvattaa alueena, joka tarjoaa hyvät logistiset yhteydet ja monipuolisen elinkeinorakenteen, jossa huomioidaan myös raja ja sen tuomat mahdollisuudet. Esimerkiksi Kymenlaakso tarvitsee hyvät rautatieyhteydet Helsingistä Pietariin, niin Kouvolan kuin Kotka-Haminan kautta (ns. Rantarata Kotkan ja Haminan kautta). On samalla ilmastoteko.”, Parjanen jatkaa.

Aiemmin KD:n eduskuntavaaliehdokkaiksi Kaakkois-Suomen vaalipiiristä on nimetty lähihoitaja Liisa Ahonen Mikkelistä, sairaanhoitaja Mikko Almgren Kotkasta, lähetyssihteeri Aila Asikainen Juvalta, lehtori ja insinööri Eija Hauska-Mertanen Imatralta, farmaseutti Maiju Hölsä Savitaipaleelta, suojelubiologi Jouni Koskela Savonlinnasta, fysioterapeutti Päivi Kovanen Pieksämäeltä, rehtori Maaret Lommi Kotkasta, lääkäri Juha Rantalainen Lappeenrannasta, palveluneuvoja Tarja Turunen Lappeenrannasta, musiikin lehtori Antti Taipale Lappeenrannasta, veturinkuljettaja Vesa Vainio Kouvolasta ja sairaanhoitaja, tiimivastaava Ansela Villikka Kouvolasta.

Kristillisdemokraatit lähtevät Kaakkois-Suomen vaalipiirissä täydellä 17 ehdokkaan ehdokaslistalla. Viimeiset kolme ehdokasta nimetään helmikuuhun mennessä.