Sakari Smeds yrittää paluuta eduskuntaan Kaakkois-Suomessa

1.2.2019 klo 15:30 Uutiset

Kristillisdemokraattien Kymen piiri on nimennyt eduskuntavaaliehdokkaaksi luottojohtaja, yhteiskuntatieteiden maisteri Sakari Smedsin Kouvolasta. Smeds yrittää paluuta eduskuntaan, missä hän toimi kansanedustajana kaksi kautta vuosina 1995 – 2003. Eduskunnassa Smeds toimi mm. Kristillisdemokraattien eduskuntaryhmän 2. varapuheenjohtajana.

Sakari Smeds on Kouvolan kaupunginvaltuutettu ja KD:n valtuustoryhmän puheenjohtaja. Kristillisdemokraateissa Smeds toimii puoluevaltuuston jäsenenä. 54-vuotiaalla Smedsillä on puoliso ja kaksi lasta.

Aiemmin KD:n eduskuntavaaliehdokkaiksi Kaakkois-Suomen vaalipiiristä on nimetty lähihoitaja Liisa Ahonen Mikkelistä, sairaanhoitaja Mikko Almgren Kotkasta, lähetyssihteeri Aila Asikainen Juvalta, lehtori ja insinööri Eija Hauska-Mertanen Imatralta, farmaseutti Maiju Hölsä Savitaipaleelta, suojelubiologi Jouni Koskela Savonlinnasta, fysioterapeutti Päivi Kovanen Pieksämäeltä, rehtori Maaret Lommi Kotkasta, fysioterapeutti Pirkko Parjanen Haminasta, lääkäri Juha Rantalainen Lappeenrannasta, palveluneuvoja Tarja Turunen Lappeenrannasta, musiikin lehtori Antti Taipale Lappeenrannasta, veturinkuljettaja Vesa Vainio Kouvolasta ja sairaanhoitaja, tiimivastaava Ansela Villikka Kouvolasta.

Kristillisdemokraatit lähtevät Kaakkois-Suomen vaalipiirissä täydellä 17 ehdokkaan ehdokaslistalla. Viimeiset kaksi ehdokasta nimetään helmikuuhun aikana.