Se ON SIINÄ! Kerro tästä kaikille

9.3.2019 klo 22:01 Uutiset

Eduskunta hyväksyi 7.3.2019 uuden rahankeräyslain, joka tulee voimaan syksyllä. Tämän eteen olen tehnyt työtä neljä vuotta. Jatkanut sitä hyvää työtä jonka ministeri Päivi Räsänen aloitti viime kaudella. Olen neuvotellut ministeriössä, tavannut virkamiehiä, kirjoittanut lisäys- ja tarkennusesityksiä, jotka lähes kaikki tulivat uuteen lakiin mukaan. Työ on nyt palkittu. Nyt koittaa kaikille seurakunnille VAPAUS kerätä kolehtia ilman rahankeräyslupaa. Tunnelma on kuin Mooseksella, joka sai ohjeet: vie minun kansani vapauteen. Kiitos kaikille rukouksista, me muutimme asioita yhdessä.
Tässä vielä keskeiset muutokset:
1. Yhdistyspohjaiset seurakunnat voivat kerätä kolehtia ilman rahankeräyslupaa
2. Yleishyödyllisyyden käsite selkeentyi, Seurakuntatyö katsotaan nyt kokonaisuudessaan yleishyödylliseksi, myös pastorin palkka ja hallintokulut
3. Seurakunta voi laittaa yhdistyksen tilinumeron web-sivulle tiedoksi ilman rahankeräyslupaa
4. Keräysluvan määräaikaisuus poistui, lupa on voimassa toistaiseksi, tilitysvelvollisuus on vuosittainen.
5. Tuli uusi kevyempi keräysmuoto, pienkeräyslupa, jolla voi kerätä enintään 10.000€ kolmen kuukauden aikana, kaksi kertaa vuodessa. Luvan saa ilmoitusmenettelynä paikallispoliisille. Poliisin on käsiteltävä hakemus 5 vuorokaudessa. Keräämisen voi aloittaa, kun on saanut keräysnumeron poliisilta. Tilitysvelvollisuus on pyydettäessä.
Erityiskiitos KD:n ryhmäkanslian lainsäädäntösihteerille Johanna Kosuselle, jonka kanssa istuimme tunteja tehden ministeriölle lausuntoja.
Tästä olen tänään iloinen, ja tätä tuloksellista työtä haluan jatkaa. Kiitos tuestasi.
Tätä pitää jakaa kaikille tiedoksi, tämä on yhteinen voitto.

Antero Laukkanen

Kansaedustaja