Sote mennyt on

9.3.2019 klo 14:29 Uutiset

Luonto tappaa yleensä elinkelvottoman. Hallituksen pitkään ja hartaasti kaivattu Sote-lapsi menehtyi kansakunnalle vahingolliseen omaneduntavoitteluun ja haluun miellyttää sponsoria! Hyvä että elinkelvottomasta päästiin! Keskustapuolueen unelma maakuntien Suomesta olisi ollut tehoton hallintohimmeli, kokoomuksen valinnanvapausmalli olisi kupannut Suomalaisten rahat veroparatiiseihin.

Sote-uudistus on pakko tehdä, paras malli lienee jo ennen viimevaaleja poliittista luottamusta yli puoluerajojen nauttinut viiteen yliopistosairaalaan perustunut viiden sote-alueen malli. Se on tehokas, vähentää byrokratiaa, sallii integraation ja tuo säästöjä ja muita hyötyjä tietojärjestelmien yhteensopivuudesta. Kaupungit ja sairaanhoitopiirit voisivat edelleen tuottaa palveluja, mutta ne koordinoitaisiin osaksi suurempaa hallinnollista kokonaisuutta. Hallinnon keskittämisen vastapainona tarvittaisiin hajautettuja palveluja – Lähipalveluja! Kokoomuksen tavoittelema valinnanvapaus saataisiin aikaan palveluseteleillä, joihin ei sovellettaisi subjektiivista oikeutta, vaan sote-alueen omaa harkintaa.

Edellinen hallitus ei saanut viiden sote-alueen mallia maaliin, esteeksi tuli perustuslaki ja kunnallinen autonomia! Nyt on eduskuntavaalit, kansalaisilla on  tilaisuus halutessaan äänestää ehdokkaita jotka ovat valmiita kaventamaan kunnallista itsehallintoa tällä saralla! Äänestäthän sinäkin ehdokasta joka on valmis muuttamaan perustuslakia tässä asiassa!

Jarkko Lammi

sihteeri

Porin Kristillisdemokraatit