Parkanosta Suomen toiseksi kristillisdemokraattisin kunta

16.4.2019 klo 17:59 Uutiset

Kristillisdemokraattien kannatus nousi Parkanossa kevään eduskuntavaaleissa 46,5 prosenttiin, kun 1 660 parkanolaista antoi äänensä Kauko Turuselle. Koko kansan Kauko keräsi yhteensä 2 595 ääntä koko Pirkanmaalta ja sai varakansanedustajan paikan. KD:lla ei ollut Pirkanmaalla vaaliliittoja.

KD:n kannatuksen nousu Parkanossa on huikea, sillä edellisissä vuoden 2015 eduskuntavaaleissa kannatus oli vain 2,9 % eli reilusti jopa alle valtakunnallisen keskiarvon.

Kauko Turunen oli Parkanon ääniharava vuoden 2017 kuntavaaleissa eli oli eniten koko kunnassa ääniä saanut ehdokas. Tuolloin Kauko oli ehdolla Keskustan ja KD:n yhteislistalla.

Iltalehti uutisoi 16.4.2019 puolueiden kannatuksesta eri kunnissa. Uutisen karttakuvassa Parkano erottuu koko eteläisen Suomen ainoana KD-enemmistöisenä kuntana.

KD:lla on vahvin kannatus Pohjanmaalla Luodon kunnassa, joka on kansanedustaja Peter Östmanin synnyin- ja kotipaikka. Luoto on osa Vaasan vaalipiiriä, ja siellä KD:n kannatus oli näissä vaaleissa 48,1 %.

Parkanon KD:n puheenjohtaja Miikka-Markus Leskinen oli eduskuntavaaleissa sekä Kauko Turusen vaalipäällikkö että Pirkanmaan Kristillisdemokraattien piirin vaalipäällikkö.