Parkanon eurovaaliehdokas: ”Kristillisdemokratia on Euroopan johtava aate”

13.5.2019 klo 14:45 Uutiset

Miikka-Markus Leskinen on ehdolla Euroopan Parlamenttiin 26.5. käytävissä eurovaaleissa.

Ehdokasnumero on 74. Vaalipiirinä on koko Suomi.

Kansainvälisen politiikan väitöskirjatutkijana Leskinen aikoo ajaa eurooppalaisessa politiikassa vahvaa tiedepolitiikkaa, eurooppalaisia arvoja sekä päättäväisyyttä ilmastokriisin suhteen.

Leskinen oli eduskuntavaaleissa Kauko Turusen kampanjan vaalipäällikkö sekä samalla koko Pirkanmaan piirin Kristillisdemokraattien vaalipäällikkö 19 ehdokkaalle. Aamulehti kirjoitti 12.5.2019 pirkanmaalaisista eurovaaliehdokkaista, että Miikka-Markus on Pirkanmaan Kristillisdemokraattien vahvimpia taustavaikuttajia.

Eräs Leskisen kampanjan kärkiteemoja on pitää esillä kristillisdemokratian merkitystä Eurooppalaisessa politiikassa. ”Kristillisdemokratia on Euroopan johtava aate” vaikka aate on Suomessa vain hyvin pieni.

Kristillisdemokratia on käytännössä aate, joka kylmän sodan aikana visioi yhtenäisen Saksan ilman erottavaa muuria. Se on myös eurooppalaisen keskustaoikeistolaisen politiikan pohja-aate, joka asettui vallankumouksellisen vasemmiston ja monikansallisen suurkapitalismin välille.

Kristillisdemokratian yksi perusperiaatteista sekä Suomessa että EU-tasolla on lähipäätösperiaate, jonka mukaan kansalaisia koskevat päätökset tulisi tehdä mahdollisimman lähellä.

Myös Parkanolla ja Pirkanmaan pienillä kunnilla on mahdollisuus saada hyötyä EU:n alue- ja koheesiopolitiikasta. Suomen saamista EU-tuista yli puolet tulee maataloustukien muodossa. Suomen tulisi tulevalla eurovaalikaudella vaatia rohkeasti pienelle jäsenmaalle kuuluvia etuja.

Seuraa Leskisen kampanjaa julkiselta Facebook-sivulta.

Ennakkoäänestys kotimaassa keskiviikosta tiistaihin 15.-21.5. ja ulkomailla 15.-18.5.

Vaalipäivä on sunnuntai 26.5.2019.

Parkanon kaupungissa vaalipäivän äänestyspaikkana sekä ennakkoäänestyspaikkana toimii Parkanon kaupungintalo. Laitosäänestys järjestetään Parkanossa kaupunginhallituksen päättämissä seuraavissa yksiköissä, myös kotiäänestys on mahdollinen. Lisätietoa Parkanon kaupungin sivuilta.