Väylä valtakunnalliseen vaikuttamiseen

23.8.2019 klo 13:36 Uutiset

Oulun puoluekokous on tulevana viikonloppuna. Me Forssan seudun paikallisosastossa saamme olla ylpeitä panoksestamme puolueen linjan kehittämiseksi. Jätimme viisi puoluekokousaloitetta, jotka kaikki tähtäävät puolueen parhaaseenkukin omalla tavallaan. Näemme tärkeänä naisvaltaisen puolueen miestoiminnan kehittämisen. Toisessa aloitteessa taas puututaan tärkeään yhteiskunnalliseen aiheeseen, eli maahanmuuttajien entistä parempaan kotoutumiseen ja työllistymiseen. Emme ole unohtaneet myöskään paikallisosastollemme tärkeää asevelvollisten asiaa, ehdotamme kotiutumisrahan palauttamista. Puoluekokousaloitteet ovat tärkeä väylä valtakunnalliseen vaikuttamiseen. Forssan seudun KD:n kaltaisessa pienessä ja aktiivien vähäisestä määrästä kärsivässä paikallisosastossa jopa niitä ainoita väyliä.

Olen itse myös ehdolla puolueen varapuheenjohtajavaalissa. Vaikka olenkin KD Nuorten nimittämä ehdokas, on paikallisosastossamme tavoitteeseen suhtauduttu erinomaisen innostuneesti. Näen, että vaikka olen vaikuttanut puolueessa vain vähän aikaa, on kuluneen vuoden paikallisosaston puheenjohtajuus avannut silmiäni paikallistoiminnan välttämättömyydelle. Puolueen menestys on kiinni suurelta osin toimivasta kentästä. Forssassa ja sen lähialueilla olemme ottaneet tämän lauseen todesta ja pyrkineet kehittämään toimintaamme paikallisesti parhaaseemme. Suuri ilo on ollut myös paikallisosaston sukupolvien välinen yhteistyö, jossa nuorena aktiivina olen saanut vastuuta ja minuun on luotettu. Osastomme vanhimmat edustajat ovat varauksetta kannustaneet sekä tukeneet minua. Tällaisessa ympäristössä toimiminen on rohkaisevaa ja mielekästä. Ei ole kysymystäkään, mikäli minusta tulee puolueemme varapuheenjohtaja, ettenkö olisi tuomassa tätä Forssan henkeä myös puolueen toimintaan. Puolueemme nuoret eivät vaadi vallankumousta kokeakseen puoluetta omakseen, nuoret tarvitsevat kokeneita puolueaktiiveja, jotka kannustavat ja rohkaisevat nuoria eteenpäin.

 

 

 

Viljami Haavisto,
Puheenjohtaja, Forssan seudun KD