Espoon KD:n jäsentiedote 8.1.2019

9.11.2019 klo 06:10 Uutiset

Espoon Kristillisdemokraatit ovat syyskokouksessa 6.11. valinneet tammikuusta 2020 uudeksi puheenjohtajaksi KTM Sari Savelan.

Savela haluaa vaikuttaa Espoon päätöksenteossa niin, että lapset, nuoret ja perheet voisivat paremmin ja eriarvoisuus kääntyisi yhteiseksi hyväksi.
–    Perheitä on monenlaisia. Perheiden hyvinvointi on yhteiskunnan perusta.
–    Myös nuorten syrjäytymisen estämiseksi on tehtävä kaikki voitava. Kukaan ei haaveile syrjäytymisestä. On olemassa vaikuttaviksi todettuja palveluja, jotka auttavat syrjäytymisvaarassa olevia nuoria. Näille palveluille täytyisi löytyä rahoitus.

Myös ilmasto- ja ympäristökysymykset tulisi Savelan mielestä ottaa päätöksenteossa huomioon. Savela on ollut kymmenisen vuotta yrittäjänä – niin koko- kuin osa-aikaisena. Hän näkeekin, että kunnan tulisi luoda entistä suotuisampia edellytyksiä yrittäjyydelle ja tarjota yrittäjiä tukevia palveluja.
Yhtenä epäkohtana Savela näkee mielenterveyspalvelujen tarpeeseen nähden liian vähäisen tarjonnan.
–    Tarvittaisiin enemmän matalankynnyksen mielenterveyspalveluja, jotka olisivat helposti ja nopeasti saatavilla.

Espoossa yli 25 vuotta asunut, kolmen jo aikuisikään ehtineen nuoren äiti Sari Savela kuvailee itseään ihmiseksi, jolla on niin sitkeyttä, sydäntä kuin selkärankaa.
Johtokunnan jäseninä jatkavat varapuheenjohtaja, tradenomi Mikko Kiuttu-Cerell, KM, peruskoulun opettaja Hannu Laaksonen, KTM Adwoa Brewu, FM Pertti Järvenpää sekä edellinen puheenjohtaja KTM Kristiina Drotár. Uusina jäseninä aloittavat FM Tiina Hyttinen ja psykoterapeutti Marja-Leena Sarjala.

Espoon KD:n tavoitteena on kristillisdemokratian pohjalta saada päätöksentekoon inhimillisempi ote. Kaupungissa on oltava rahaa mm. homekoulu- ja päiväkotikorjauksiin.  KD haluaa viihtyisän, kannustavan ja turvallisen Espoon, joka on parempi paikka asua meille jokaiselle.

Lisätietoja:
Sari Savela
[email protected]
p. 0405395421

Kristiina Drotár
[email protected]
p. 0400 700 222