Vuorovaikutuksessa karttulalaisiin 4.3. asukastupailtapäivässä

5.3.2020 klo 11:55 Uutiset

Kuopion Kd-kaupunginvaltuutetut Björn Cederberg ja Rauno Taskinen sekä varavaltuutettu Minna Sahlberg tapasivat Karttulan asukastupa-iltapäiväkahveilla 4.3 karttulalaisia.
Björn Cederberg piti infon korona-virukselta suojautumisesta sekä opasti myös hengityssuojan tekemiseen sekä piti tilaisuudessa myös Kuopion kaupungin taloudesta  katsauksen.

Rauno Taskisen aiheena olivat Karttulan palvelurakenne ja kaava-asiat.

Tärkeimpinä aiheina puhututti karttulalaisia Kemppaanmäen koulun tilanne päättyvän kevätlukukauden jälkeen.

Huoltajille ja kyläyhdistykselle järjestetään kaupungin johdolla
tiistaina 10.3 kello 18.00 tiedotus- ja keskustelutilaisuus Kemppaanmäen koululla
(Ilopurontie 140, 71570 Syvänniemi).

Tiedotustilaisuutta tulevat johtamaan
– tilakeskuksen ja
– perusopetuksen edustajat sekä
– kasvun ja oppimisen lautakunnan puheenjohtaja.

Nyt pidetyssä tilaisuudessa tiedostettiin, että on olemassa aiempi valtuustopäätös Kemppaanmäen koulun tilalle korvaavan koulun rakentamisesta ja koululle on olemassa vahvistettu kaava ja rakennuspaikka Syväniemen puolelta. Tätä keskustelua ohjattiin paikallaolevia tekemään 10.3 tilaisuudessa.

Vireässä keskustelussa tuli esille huoli Syvänniemem yleiskaavassa (kyläkaava) vahvistettujen yli 60 omakotitalotontin osalta: miten Syväniemen tonttien käy, riittääkö lapsiperheillä kiinnostus, jos Kemppaanmäen koulusta koululaiset siirretään uutisoidun mukaan Kissakuusenkoululle?

Koulut tuovat alueella elämää vuosikymmeniksi. Lapsiperheitten todettiin olevan myös vakuus terveyskeskus- ja siten jatkumona osaltaan vanhuspalvelujen toimivuudelle.
Karttulan terveyskeskuksen vuodepotilasosastolle saatetaan tuoda potilas Nilsiän perukoilta yli 100 kilometrin päästä.

Kokouksessa leikkimielisessä tietokilpailussa sai täydet pisteet ex-kaupunginvaltuutettu ja Karttulan kunnan pitkäaikainen kunnanvaltuutettu Markku Huttunen. Tietokilpailun kehyksenä oli Karttulan historia 150-vuoden ajalta kytkettynä kunta- ja kaupunkivaikuttamiseen.

Paikalla oli myös Tervossa asuva Karttulan apteekin ja Tervon sivuapteekin apteekkari Petteri Pietikäinen, joka tietokilpailussa huomasi, että Karttulassa, jonka väkiluku on nyt n 3300 on yli 1400 vapaa-ajan asuntoa. Hän ryhtyi pohtimaan apteekin aukioloajan jatkamista kesäkaudella tehostaakseen asiakaspalvelua nuo vapaa-ajanasukkaatkin huomioiden!

Postin avattu uusi pakettipalvelu saattoi vielä toimittaa paketteja Kuopion Kolmisoppeen Karttulan ”pakettipalvelulaatikoston sijaan”. Uskoimme sen olevan alkukangertelua.

Mahdollisissa koronavirustapauksissa kauppa tuo tilatut ostokset kotiovelle, ettei tartuntatapauksessa tarvitse olla muihin kontaktissa.
Tuo nytkin ilman ”virusaiheita”, joten uudet kauppapalveluperiaatteet, etenkin ikääntyneille, ovat olleet tervetulleita.

Syväniemen lapsiperheitä kiinnostava yleiskaava loi positiivisia odotuksia tulevaisuuteen.
Historiallisessa Hermanni Saastamoisen rullatehtaalta otetussa kuvassa on etualalla paljon lapsia. Perinteikäs ja metsäteollisuuteen pohjautunut Kuopion kaupunginosa Karttula tarvitsee kuntapäättäjiltä tukea. Sitä koimme tekevämme informaatio-iskullamme positiivisessa vuorovaikutuksessa asukastupa-iltapäivässä.

Kiitos kaikille paikalla olleille!