KD säilytti HOK-Elannon edustajistossa kolme paikkaa – Laukkanen, Reinikainen ja Ebeling jatkavat

16.4.2020 klo 20:43 Uutiset

Suomen suurimman osuuskaupan HOK-Elannon edustajiston vaaleissa KD säilytti aiemmat edustajat, mutta espoolaiskansanedustaja Antero Laukkanen sai tällä kertaa suurimman äänisaaliin.

Pääkaupunkiseudun ja keskisen Uudenmaan osuuskaupan HOK-Elannon edustajistoon paikkansa uusivat Kristillisdemokraattien listalta Antero Laukkanen Espoosta sekä Pekka Reinikainen ja Mika Ebeling Helsingistä. Edustajistossa on yhteensä 60 paikkaa. Laukkanen ja Ebeling toimivat myös kaupunkiensa valtuustoissa, ja Reinikainen on eläkkeellä oleva pitkäaikainen KD-aktiivi.

Varapaikoille edustajistoon menivät Vantaan kaupunginvaltuutettu, erikoislääkäri ja KD Naisten puheenjohtaja Tiina Tuomela sekä pitkäaikainen entinen vantaalaisvaltuutettu, toimittaja Maija Hurri. Seuraavaksi eniten ääniä saivat helsinkiläinen pastori ja varavaltuutettu Mauri Venemies sekä lääkäri ja Espoon kaupunginvaltuutettu Kaarina Järvenpää.

Vaalimenestyksessä Kristillisdemokraattien lista kuuluu HOK-Elannon edustajiston keskisuuriin puolueisiin, sillä Keskustan listalta sisään pääsi samaten kolme edustajaa ja Perussuomalaisilta edustajaksi päätyi neljä henkilöä. RKP sai kaksi edustajaa.

Sisään ja varalle päässeiden äänimäärät:
Antero Laukkanen, Espoo, 435, valittu
Pekka Reinikainen, Helsinki, 407, valittu
Mika Ebeling, Helsinki, 407, valittu
Tiina Tuomela, Vantaa, 352, varalla
Maija Hurri, Vantaa, 253, varalla

Katso kaikki vaalitulokset HOK-Elannon sivuilta.