Korona on pyrittävä tukahduttamaan ja rokotetuotannon käynnistämistä selvitettävä

8.5.2020 klo 20:36 Uutiset

Keski-Suomen KD pitää hyvänä, että Keski-Suomessa on saatu lisättyä koronan testauskapasiteettia. Laajasti toteutettu testaus, jäljitys ja kohdennetut eristykset/karanteenit ovat riittävän hoitokapasiteetin ohella keskeinen osa tiellä kohti yhteiskunnan ja talouden avaamista sekä riskiryhmien suojaamista. Keski-Suomen KD:n näkemyksen mukaan myös suu-nenäsuojien käytöstä on tehtävä velvoittavaa julkisilla paikoilla kuten kaupoissa ja liikennevälineissä. Näillä keinoin on mahdollista ja tulee tavoitella epidemian tukahduttamista kuten useissa maissa on tehty. Hallituksen hybridistrategia on epämääräinen ja eettisesti kyseenalainen. Näin etenkin siksi, koska on toistaiseksi epäselvää kyetäänkö laumasuojaa saavuttamaan ja muodostuuko immuniteetti ja kuinka pitkäksi aikaa.

Kristillisdemokraatit katsovat, että hallituksen tulisi myös pikaisesti selvittää mahdollisuudet rokotetuotannon uudelleenkäynnistämiseksi Suomessa. Kolme suomalaisprofessoria on kehittänyt jo lähes valmiin rokotteen, jota aletaan testaamaan kesän aikana (Yle 8.5.). Jotta tämä kehitystyö ei menisi hukkaan eikä Suomi jäisi jalkoihin kilpailussa rokotteen saamisessa ihmisille, olisi oma tuotanto erittäin tarpeellista.