Puolueen kuntavaalikoulutussarja jatkuu verkossa, vaalistartti helmikuussa Härmässä

25.8.2020 klo 12:05 Uutiset

KD-puolue järjestää tämän syksyn ja alkuvuoden aikana viisi kuntapoliittista verkkokoulutusta. Tilaisuudet ovat maksuttomia ja avoimia kaikille KD:n kuntavaaliehdokkaille ja ehdokkuudesta kiinnostuneilla.

Ensimmäisen tiistaina 25.8. kello 18-20 pidettävän Teams-koulutuksen teemana ovat perusopetus ja varhaiskasvatus, joita käsitellään etenkin kunnallisten päätöksentekijöiden näkökulmasta.

Seuraavat koulutustilaisuudet pidetään tiistaisin 29.9., 27.10., 24.11. ja 12.1. kello 18 alkaen. Niiden teemoja ovat elinkeinoasiat ja työllisyys, kuntatalous ja verotus, sote-asiat, sekä kaavoitus- ja ympäristöasiat.

Puoluetoimistolta lähetetään muutamaa päivää ennen kutakin tilaisuutta Teams-linkki KD:n niille jäsenille, jotka ovat antaneet jäsenrekisteriin sähköpostiosoitteensa. Muut voivat pyytää kutsulinkkiä sähköpostitse osoitteella [email protected].

KD:n valtakunnalliset kuntavaaliavajaiset järjestetään kaksipäiväisenä koulutustapahtumana 13.-14.2. Härmän kylpylässä Kauhavalla. Piirit ja osastot järjestävät lisäksi omia koulutuksiaan.

Kesäkuussa pidettiin jo rekisteröityneille ehdokkaille yksi koulutus, jossa vaikuttavasta puheesta alusti Mika Poutala ja kuntapäätöksenteon yleiskatsauksen piti KD:n puheenjohtaja Sari Essayah. Lisäksi kuntapäätöksenteosta kiinnostuneille pidettiin Kuntatuuletus-tapahtuma.

Puoluehallituksen päätöksen mukaan 34. sääntömääräinen puoluekokous pidetään vuoden kuluttua viikonlopputapahtumana 28.-29.8.2021 Carelia-salissa Joensuussa.