Lähde vaikuttamaan ja ehdolle KD:n riveissä!

6.10.2020 klo 16:24 Uutiset

Kuntavaalit käydään ensi vuoden huhtikuussa. Ehdokasrekrytointi on kuumimmillaan. Korona-aika on vain vienyt monet tilaisuudet nettiin, ja ihmisiä kohdataan enemmän verkossa kuin kasvokkain.

Keväällä valittavat valtuustot tulevat tekemään merkittäviä päätöksiä tulevaisuuden kannalta. Kuntien selviytyminen kasvavista haasteista edellyttää jatkuvaa kehittämistä. Tekeillä olevan sote-uudistuksen myötä kuntien tehtävät osin muuttuvat, ja vero- ja valtionosuuspolitiikka menee uusiksi. Aktiivinen elinkeinopolitiikka on tärkeää verotulojen ja työpaikkojen turvaamiseksi.

Peruspalveluja toteuttavista kuntien työntekijöistä on pidettävä huolta, jotta he jaksavat työssään. Palvelun laatu ja ihmisarvoinen hoito ja tuki korostuvat etenkin lasten, vanhusten ja vammaisten hoidossa. Arvokas arki kuuluu jokaiselle.

Valtuustoihin tarvitaan ihmisiä, jotka ymmärtävät kotikuntansa vastuullisen kehittämisen. On huolehdittava tavoitteiden ja talouden tasapainosta, ja asioita on uskallettava laittaa tärkeysjärjestykseen. Kunnat eivät saa upota velkasuohon.

Kristillisdemokraatit haluavat turvata turvallisen tulevaisuuden myös jälkipolvillemme. Opetushallitus ja -ministeriö antavat ohjeita ja suosituksia, mutta päätökset esimerkiksi koulujen arvokasvatuksesta, niihin liittyvistä juhlista ja käytänteiden toteuttamisesta sekä kuntakohtaisista opetussuunnitelmista tehdään kuntien kasvatus- ja opetusalan lautakunnissa.

Kristittyjä tarvitaan vaikuttajina nykyisin enemmän kuin koskaan!

Kristittyjä tarvitaan vaikuttajina nykyisin enemmän kuin koskaan! Yhteiskuntamme arvoliberaalius näkyy suhtautumisessa moniin lakihankkeisiin, kuten translakiin, vanhemmuuslakiin ja sukupuolineutraaleihin henkilötunnuksiin tai vaikkapa vaatimuksiin eutanasian laillistamiseksi. Kuitenkaan suomalaiset keskimäärin eivät suinkaan ole niin arvoliberaaleja kuin helposti annetaan ymmärtää.

Usein yksipuolinen uutisointi antaa kuitenkin sen mielikuvan, ettei kristillisten arvojen puolustajia enää juuri ole. Siksi on tärkeää, että vaaleissa uskallamme näyttää väriä. Mahdollisimman hyvän vaalituloksen kautta voimme osoittaa, että kristillisille arvoille ja ihmiskäsitykselle pohjautuvalle politiikalle löytyy suomalaisten keskuudessa vankkaa tukea.

Suomen vaalijärjestelmä kaikissa vaaleissa toimii siten, että ratkaisevaa on koko ehdokaslistan saama äänimäärä kunnassa: Esimerkiksi kaikkien KD:n ehdokkaiden saama äänimäärä ratkaisee. Joten jokaista muutamankin äänen saavaa ehdokasta tarvitaan – joskus jopa yksikin ääni ratkaisee. Kyse on eräänlaisista ehdokastalkoista, joissa jokainen tuo oman panoksensa yhteiseen pottiin. Kristillisdemokraattien listalle voi lähteä myös sitoutumattomana, jos esimerkiksi koet, että työsi tai kutsumuksesi takia niin on parempi, mutta haluat ehdokkuudellasi kuitenkin tukea arvoja.

Jokaisen ehdokkuus on tärkeä, jotta omalla paikkakunnallasi saamme ensi huhtikuun jälkeen monta valtuutettua valtuustoon ja sitä kautta myös muihin kunnallisiin luottamustehtäviin. Kaikki vaalituloksen jälkeen päätettävät luottamustehtävät jaetaan KD:ssa ehdokkaina olleiden kesken eli vaikuttamaan voi päästä, vaikka ei tulisi valittua itse valtuustoon.

Toivon Sinulle vakaata harkintaa tämän asian edessä.

Toivon Sinulle vakaata harkintaa tämän asian edessä. Osaa teistä on jo aiemmin kysytty ehdolle, osa harkitsee ehdokkuutta ja osa on jo ehdokkaana, josta SUURKIITOS.

Jos haluat lisätietoja ehdokkuuteen tai puolueen linjaan liittyen voit laittaa sähköpostia tai soittaa kuntasi KD:n vastuunkantajille. Puolueen ohjelmat ja kannanotot löytyvät nettisivuilta www.kd.fi. Nettisivujen kautta voi myös täyttää ehdokashakemuslomakkeen, jonka jälkeen kotipaikkakuntasi osasto ottaa Sinuun yhteyttä.

Olet rohkea, kerro meille kiinnostuksestasi lähteä mukaan yhteisiin talkoisiin! Voit myös vinkata meille tutustasi, jonka arvelet olevan sopiva henkilö ehdokkaaksi. Nyt jos koskaan kannattaa lähteä vaikuttamaan oman kotikunnan tulevaisuuteen.

Sari Essayah

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja, kansanedustaja
[email protected]