Ossi Rantonen haluaa perheelle hyvän arjen

6.11.2020 klo 13:36 Uutiset

Ossi Rantonen on syntyisin Kiuruvedellä kevättalvella 1963.
”Elämäni ensimmäiset vuodet asuimme pienessä saunamökissä, kunnes perheeni muutti 5 x 6 metriseen sähköttömään mökkiin. Ei siellä mitään mukavuuksia ollut, paitsi lämmintä, sillä minulla on neljä veljeä ja pikkusisko.

Veljilläni oli siihen aikaan kaivinkoneita, siinä perusteet konekorjauksista kiinnostumiseen.

Koulua kävin yhdeksän luokkaa. Sen jälkeen opiskelin koneenkorjaajaksi Kiuruveden ammattikoulussa ja maanrakennuskoneen-
asentajaksi kurssikeskuksessa. Kiuruvedeltä ei tahtonut löytyä vakituista työtä. Armeijan jälkeen pääsin vihdoin maatalouslomittajan apulaiseksi. Sitten minut hyväksyttiin ravintola-alalle hakemaani koulutukseen, ja siellä kiinnostuin ammattiyhdistystoiminnasta ja liityin ravintola-alan liittoon.

Kiinnostukseni yhteisten asioiden hoitamiseen heräsi ja olin mukana liiton osaston toiminnassa useita vuosia. AY-toiminta sai kiinnostumaan politiikasta.

Maataloutta emme saa unohtaa. Olemme laaja kaupunki ja maatalous turvaa ruokatalouttamme ja huoltovarmuutta.

Olen toiminut mm maaseutulautakunnassa, jossa työskentelemisestä pidin erityisesti, se oli oikein hyvä ja antoisa lautakunta.

Lisäksi olen toiminut kauden Kuopion liikelaitoksiin kuuluvan Kuopion aterian johtokunnassa, sekä kahdeksan vuotta käräjäoikeuden lautamiehenä,

Yhteisten asioiden hoidosta minulla on kokemusta jo yli 30 vuotta.

Vaalitoiminnasta olen saanut kokemusta, sillä olen ollut ehdokkaana niin kunta- kuin eduskuntavaaleissakin.

Työurani on ollut rikkonainen ja välillä olen ollut poissa työelämässä pitkiäkin aikoja. Olen iloinen, että olen saanut olla metsätöissä eri tehtävissä, turvesuolla, maataloudessa, metalliverstaalla, rakennusalalla, ja puhelinmyyjänäkin. Ravintola-alalla olen työskennellyt vessanpesusta hotellinjohtamiseen, tarjoiljasta kokkiin ja järjestyksenvalvojaan.

Olen talkoohenkinen ja ollut mukana meripelastustoiminnassa sekä järjestysmiestehtävissä Kalpan ja Kupsin peleissä. Harrastan eränkäyntiä, sudokujen täyttämistä, lukemista ja tietokonepelaamista, sekä lenkkeilen koirien kanssa. Olen ollut vaikuttamassa Kuopion Neulamäessä ja Rypysuolla koirapuistojen lupien saamiseen ja rakentamiseen. Osallistuin myös Päivärannan asukasyhdistyksen koirapuiston suunnittelemiseen. Luonto on perheen jälkeen kaikkein tärkeintä minulle, koska metsässä kävely ja sen anti on parasta mitä tiedän.

Tavoitteeni elämässä on saada lapseni koulutettua ja mukaan työelämään.
Politiikassa haluan saada näyttää kynteni yhteisten asioiden hoitamisessa ja antaa osaamistani avuksi. Lama-ajan työttömyyskin on hyödynnettävä kokemus.

Politiikassa minua kiinnostaa saada aikaan yhteistä hyvää tarkoituksenmukaisesti, eikä vain harvoille. Jos pystymme luomaan investoinneilla Kuopioon edellytykset lisätyöpaikoille, verotulot mahdollistavat Kuopion palvelujen edullisen ylläpitämisen. Haluan olla myös tukemassa koko laajan kaupunkimme alueella pienyrittämistä. Yrittäjät pitävät kyllä sitten huolen kassavirroista. Verotulojen kautta haluan olla säilyttämässä hyvän ja helpomman arjen perheille ja vanhemmille ihmisille.”