Onko meillä varaa vasemmalla kädellä johtamiseen?

11.11.2020 klo 02:08 Uutiset

Perussuomalaisten valtuustoryhmä vastustaa Kuopion luottamushenkilöjohdon palkkausta (SS 7.11.).

Kuopion kaupungin talous on 1000 miljoonan euron kokonaisuus. Johtamisjärjestelmäuudistus maksaa noin 1/10.000 osan tästä kokonaisuudesta ja yhden euron jokaista kuopiolaista kohti.
Olen ollut kaupunginvaltuuston jäsen viimeiset 16 vuotta ja läheltä nähnyt ja kokenut miten vaativiksi luottamushenkilöjohdon tehtävät ovat muuttuneet. Oman työnsä ohella, vasemmalla kädellä, kaupunginhallituksen puheenjohtajan tehtävää ei yksinkertaisesti pystytä enää hoitamaan.

Ei voi olla tarkoituksenmukaista, että johtaviin luottamustehtäviin voidaan istuttaa vain eläkeläisiä tai muusta syystä työelämän ulkopuolella olevia. Siihen tämä menee, jos valmisteltua uudistusta ei voisi toteuttaa. Niitä henkilöitä, jotka pystyisivät hoitamaan hyvin sekä työnsä että johtavan luottamustehtävänsä, on äärimmäisen harvassa.

Joka syksy, valmistellessamme seuraavan vuoden talousarviota, rahat ovat tiukassa. Tuoreimmat tiedot kuluvan vuoden ennusteesta kertovat, että luku on lähes 10 miljoonaa euroa alkuperäistä talousarviota parempi. Onko meillä siis varaa parempaan johtamiseen? Siihen menevät eurot eivät ainakaan ole pois kuopiolaisten palveluista.

Kuopion kristillisdemokraattinen valtuustoryhmä tukee valmisteltua uudistusta.

Björn Cederberg, kaupunginvaltuutettu (kd), valtuustoryhmän puheenjohtaja

Juttu julkaistu Savon Sanomien lukijan sanomissa 11.11.2020

Artikkelikuva: Ajanhallinta, Shutterstock lisenssikuva SSTK-027F5-58EB