Tuija Järvinen perää luontoa kunnioittavaa päätöksentekoa

3.12.2020 klo 16:13 Uutiset

Tuija Järvinen, tradenomi, LKV, lähtee Kuopion Kristillisdemokraattien listoille sitoutumattomana kuntavaaliehdokkaaksi. Tässä Tuija Järvinen esittelee itsensä:

Tuijasta tuli savolainen 90-luvun lopulla.

”KD puolueena edustaa niitä kristillisiä arvoja, joihin oma elämänkatsomukseni perustuu. Olen myös kokenut omakohtaisen hengellisen heräämisen vuosia sitten. Lapsen usko minulla on ollut aina. Usko, toivo ja rakkaus muodostavat elämäni kivijalan.

Olen kotoisin Laukaasta ja olen saanut kasvaa ja elää maalla sukuni ja luonnon läheisyydessä. Minulla on kaksi aikuista tytärtä, ja olen yhden pienen tyttölapsen mummo.

Suvussani on ollut kiinnostusta politiikkaan, ehkä siksikin minulla on ehdokaskokemusta niin kunta-, eduskunta- kuin eurovaaleista. Olen toiminut erilaisissa luottamustehtävissä Iisalmessa varavaltuutettuna, Kirkonsalmen koulun johtokunnan jäsenenä sekä kirkkoneuvoston jäsenenä.

Kuopiossa luonto kaupungin viheraluepuistoineen on jokaisen tavoitettavissa. Snellmanin puisto ”talviasussa” on Kuopion vanhin puisto 1850-luvulta lähtien. Kesällä nuoret viihtyvät puiston nurmikkoalueella mm piknik`eillä.

Työkokemusta minulla on päiväkotityöstä, toimistotehtävistä mm kanslistina poliisiasemalla ja pankissa, sekä kiinteistönvälittäjänä (LKV) työskentelystä. Olen toiminut myös nettilehden tuotepäälliikkönä, mainostoimittajana, ilmoituskonsulttina ja tapahtumien projektipäällikönä. Nyt työskentelen kulttuurin alalla ja opiskelen työn ohessa yliopistolla.

Haluan olla vaikuttamassa Kuopiossa päätöksentekoon, joka kunnioittaa luontoa, eikä turmele ilmastoa. Tärkein perintö, minkä voimme lapsillemme antaa, on puhdas luonto. Varsinkin koronamääräysten aikana raittiin ilman hengittäminen maskittomana kauniissa metsissämme on voimaannuttanut minua. Uskon luonnossa ja puistoissa liikkumisen auttavan jaksamaan vaikeiden aikojen yli.

Haastan jokaisen harrastamaan silloin tällöin”ploggingia”. Silloin otat roskapussin mukaan lenkille, ja keräät roskia ulkoilun yhteydessä. Tulet yllättymään lajin tehokkuudesta!

Luonnossa liikkumisen lisäksi harrastan valokuvaamista, maalaamista, laulamista ja lukemista. Sydämelläni on myös ihmisten auttaminen. Facebookiin perustamassani ”Kuopion korona-apuryhmässä” meitä on jo yli 1000 jäsentä. Me olemme ilman korvausta antaneet mm. ruoka-apua, auttaneet vanhuksia, lahjoittaneet vaatteita ja tavaroita. Koronan aiheuttamat ongelmat, kuten lomautukset koettelevat perheitä ja avuntarve on kasvanut huomattavasti. Pienikin yksityinenkin apu on tarpeen.

Rakastan lapsia, siksi opiskelen tällä hetkellä kasvatus- ja aikuiskasvatustieteitä Joensuun kampuksella. Haaveenani on suorittaa kandidaatin tutkinto ja saada toimia vielä lasten parissa mm. lastentarhaopettajana tai alan asiantuntijana. Etenkin poikkeusoloissa korostuu lähimmäisen rakkaus, etänäkin voidaan olla lähellä, kun pidetään ystäviin yhteyttä!”

Tutustu lisää kotisivuiltani: http://www.tuijajarvinen.com

Kuvat: Tuija Järvinen/Tuija Järvinen
Pohjois-Savon maakuntavaakuna/ lupa käyttää/tekijänoikeusneuvosto 1997:11 ja 1998:5
Snelmanninpuisto/Rauno Taskinen