YouTube nauhoitus on lahjomaton

23.12.2020 klo 19:12 Uutiset

YouTube nauhoitus on lahjomaton

Näin on, ja se on erinomainen asia. Siitä ilmenee, että en todellakaan loukannut ketään henkilökohtaisesti koko budjettikokouksemme aikana.

Knuuttila totesi (SK 20.12), että äänestystulos ei anna oikeutta vähemmistöön jääneiden mielipiteen halveksumiseen, tai vaatimukseen, että omasta mielipiteestä on luovuttava. Hän on oikeassa. Aivan samalla tavoin se ei myöskään anna kenellekään oikeutta enemmistön mielipiteen painostavaan halveksumiseen.

Mielipiteitä on monia. Asiat saavat riidellä ja toisten puolueiden esittämiä näkökantoja saa kriittisesti arvostella. Näin se demokratia vaan toimii. Ensin vaihdetaan – joskus värikkäästikin – mielipiteitä. Sitten äänestetään, ja tulos jää voimaan.

Hyvä hallintotapa edellyttää, ettei virkamies esitä samalle kaupunginvaltuustolle saman kauden aikana kovin montaa kertaa sellaista asiaa uudestaan, josta on jo määrätyn suuntainen päätös olemassa. Budjettikokoukseen mennessä alkuperäinen, voimakkaasti Reposaaren koulua uhkaava esitys oli jo virkamiesten toimesta vedettykin pois.

Kokoomus halusi asian kuitenkin esille, ja siihen sillä oli toki täysi oikeus, vaikka en ihan ymmärtänytkään, miksi  näin menettelivät. Äänestyksessä tuleva murskatappio oli kai tiedossa, mutta asia haluttiin ottaa esille ja käydä siitä keskustelua.

Samoin he halusivat tulla esille vastustaessaan kirjastotoimen hankalaan tilanteeseen annettua lisämäärärahaa ja Lavian Kotiranta I vammaispalveluyksikön jatkon turvaavaa määrärahaa. He ehdottivat myös irtisanomiset ja lomautukset mahdollistavaa laajaa yt-menettelyä määrätyille kaupungin työntekijäryhmille tavoitteena 10 miljoonan euron säästö.

Kuulun siihen valtuuston enemmistöön, joka katsoi, että näin radikaaleja toimia ei nyt tarvita, kun keväällä uhannut ja paniikkia aiheuttanut tämän vuoden 50 miljoonan euron alijäämä on nyt kutistunut jo tässä vaiheessa alle kymmenesosaan alkuperäisestä.

On välttämätöntä, että Porissakin pidetään tiukkaa ja vastuullista talouskuria. Siitä erityisesti kokoomus on jokseenkin jokaisessa neljännesvuosisataisen valtuustourani budjettikokouksen yhteydessä selkeästi huomauttanut. Hyvä niin.

Inhimillisyys ja yksittäistenkin ihmisten perusasioiden puolustaminen lienee kuitenkin myös kokoomuksen kuntaohjelmissa kärkipäässä. Minusta he saisivat nostaa sen vielä pari pykälää korkeammalle.

 

Kaikella ystävyydellä ja Joulurauhaa toivottaen

 

Simo Korpela

kaupunginvaltuuston II varapuheenjohtaja, KD