Nilsiäläisyyttä ei tarvitse riisua pois

4.1.2021 klo 19:03 Uutiset

Tahkovuori tarjoaa niin laskettelijoille, lumilautailijoille, hiihtäjille kuin ”lumikenkäilijöille” talvella henkeäsalpaavia kokemuksia.

”Nilsiä on ollut nyt kahdeksan vuotta osana Kuopion kaupunkia, ja on Kuopion 50. kaupunginosa. Identiteetiltämme me nilsiäläiset haluamme olla mielellään ensin nilsiäläisiä, sitten vasta toisena kuopiolaisia.

Toivottavasti tulevina vuosikymmeninä paikkaan sidoksissa oleva identiteettimme ei katoa.

Kahdeksassa vuodessa Nilsiän katukuva on hiljentynyt. Siihen ovat vaikuttaneet enemmän muut asiat kuin kuntaliitos. Silti Nilsiän keskusta on kuitenkin elävämpi kuin ympäröivien pikkukuntien tai entisten kuntien taajamat. Asiaan on vahvasti edesauttanut Nilsiän Tahkon alueen lomakeskus, jonka kehittämiseen myös Kuopion kaupunki on panostanut. Tahko, joka on kuin pieni kaupunki kaupunginosan sisällä, antaa nilsiäläisillekin hienot harrastusmahdollisuudet ympäri vuoden. Esittelemme ylpeänä vierailemaan tuleville myös Aholansaaren, Pisan, Kinahmin, Syvärin ja monet muut kauniit paikkamme.

Teija Airaksinen on Kuopion KD:n paikallisosaston puheenjohtajana. Hän odottaa nuoria mukaan ehdokkaiksi.

Toivoisimme, että ”keskus Kuopiosta” nähtäisiin entiset liitoskunnat, Kuopion reuna-alueet vahvuuksina. Kuopio voi olla edistämässä maaseudun pysymistä elinvoimaisena.

Maksamme veromme ja haluamme, että Nilsiässä säilyy yrittämisen ja elämisen edellytykset. Nilsiässä on paljon yrittäjiä, jotka työllistävät itse itsensä.

Täällä maalla ei olla totuttu valmiille. Tiedämme sen, että jos jotakin haluaa, niin pitää itse olla aktiivinen ja ryhtyä toimimaan. Virkeät kyläyhdistykset ovat hyvä esimerkki halustamme kehittää omaa aluettamme. Kehitetään koko laajaa Kuopion kaupunkia yhdessä, huomioiden eri kaupunginosien erityispiirteet!” Näin puhuu vakuutusedustaja Teija Airaksinen, jolla on valtuutettuna kokemusta kolmelta valtuustokaudelta.

Mukaan KD:n listoille mahtuu vielä muitakin nilsiäläisiä, ota yhteyttä ja tule Sinäkin mukaan!
Kuntavaalien ennakkoäänestys kotimaassa tapahtuu 26.5.–8.6, ja varsinainen vaalipäivä on 13.6.2021. (Päivitetty tieto 6.3 parlamentaaristen puoluesihteerien neuvottelujen perusteella).

 

Päivittyvä latutiedote: https://www.tahko.com/latutiedot.php

Kuvat:
Lumilautailija, Kuopio-Tahko Markkinointi
Henkilökuvat, Teija Lipponen
Hiihtäjät, Kuopio-Tahko Markkinointi