Laitan itseni likoon

18.1.2021 klo 17:25 Uutiset

Olen Rauno Taskinen, täytän kesällä 62 vuotta. Toimin kaupunginvaltuutettuna Kuopiossa, sekä KD-Pohjois-Savon piirin varapuheenjohtajana. Laitan itseni likoon kuntavaaleissa, mielestäni siten voi parhaiten vaikuttaa yhteisiin asioihin. Uskon kuntavaaleissa valtuustoryhmämme kasvuun. Olemme saavuttaneet tukevan jalansijan rakentavalla yhteistyöllä kuopiolaisessa kuntapolitiikassa.

Kuopio on Hyvinvoiva, jos pystymme olemaan taloudessa kaukaa viisaita. Yrittäjät luovat työpaikkoja ja pitävät yllä rahavirtoja, joita Kuopio verotuloina tarvitsee turvatakseen ”Hyvän elämän pääkaupungin” välttämättömät peruspalvelut korona-aikana ja sen jälkeenkin.

Ilmastopäätöksien tulee olla tarkoituksenmukaisesti ”synkronoitu” kaupunkimme puhtaan ja arvokkaan luonnon säilymisen kanssa.

Kotihoidon kuntalisän käyttöönottamisella olisi mielestäni merkitystä Kuopion kiinnostavuuden lisäämisessä.

Tarvitsemme Kuopioon kestävän talouspohjan rakentamiseen myös lapsiperheitä ja koulutettua työvoimaa.

Meidän tulee tarttua kiinni Kuopiossa opiskelemassa oleviin kansainvälisiin opiskelijoihin, sekä hyödyntää maahanmuuttajien opiskelutaustat. Kuinka muuten saamme heidät jäämään Kuopioon, jos emme pysty tarjoamaan koulutusta vastaavaa työtä? Ammatillisen suunnitelmallisen täsmäkoulutuksen kautta saamme maahanmuuttajista kaipaamaamme työvoimaa eri aloille.

Perheen arvot ovat KD:lle tärkeät.

Jokaisella lapsella on oikeus turvalliseen ja mielekkääseen koulu- ja vapaa-aikaan. Koulun tulee turvata kasvurauha tytöille ja pojille. Kiusaamisen ennaltaehkäiseksi meidän on kaikkien ymmärrettävä, että jokaiselle lapsella on oikeus oman identiteettinsä ilmaisemiseen. Koskelassa tapahtunut ei saa toistua missään päin Suomea.

Kiusaamisen nolla-toleranssi koskee myös työpaikkoja. Itsekunkin yksilöllistä osaamista tulee arvostaa, ja kaikilla tulee olla mahdollisuus työssään tarvittavien taitojen kehittämiseen.

Liikunta luo laatua elämään lapsesta ikäihmiseen. Nuorin luistelukoululainen, jota olen opettanut luistelmaan, on ollut 4-vuotias. Vanhin ”vanhan uimahallin” kuntosalilla kohtaamani tutuksi tullut kaveri on 84-vuotias. Tuleva jalkapallostadion-hanke tuo Kuopioon ja maakuntaan niin liikunnallista kuin sosiaalista pöhinää. Sitähän ”Kuntolaakso” tekee jo nyt, mutta täydellä teholla heti koronarajoitusten poistuttua. Sanoilla Kalpa ja KuPS on monen itsetuntoa vahvistava yhteisöllinen voima, ja kumpikin seura ovat merkittäviä työllistäjiä ja terveysvaikuttajia tahoillaan.

Kuopiossa senioriliikuntaan on luonnossa polkuineen ja latuineen hyvät mahdollisuudet. Puhumattakaan Kuntolaakson palveluista.

Ikäihmisistä meidän on huomattava, että veronmaksajina he osallistuvat kaupungin talouden ylläpitämiseksi jo nyt. Meidän on kyettävä pitämään ikäihmisten palvelujen hinnat siedettävinä.

Omaishoitajaa emme saa jättää yksin, eivät hekään jätä hoidettavaansa. Sekin olisi iso kädenojennus, kun mahdollistettaisiin omaishoitajille säännöllinen sosiallinen vesiliikunta- tai muu liikuntamahdollisuus Kuntolaaksossa.

Kuntavaalien ennakkoäänestys kotimaassa tapahtuu 26.5.–8.6, ja varsinainen vaalipäivä on 13.6.2021. (Päivitetty tieto 6.3 parlamentaaristen puoluesihteerien neuvottelujen perusteella).
Seuraa sivustojamme!

Ohessa linkki blogisivustolleni, jossa on lehdissä julkaistut mielipiteeni ja kannanottoni.

Kuvat: Perhekuvat sekä vesijumppa Shutterstock lisenssi/
SSTK-098F7-E777
Oma kuva ja kaupungintalo/Rauno Taskinen