Koulukiusaamista ei saa sallia

18.1.2021 klo 13:45 Uutiset

KOSKELAN henkirikoksen 16-vuotiasta uhria oli kiusattu koulussa peruskoulun alaluokilta lähtien. Kiusaamisen tuleminen julki jälkeenpäin ja koko tragedia aiheuttavat raastavaa tuskaa kaikkien meidän tunnoissamme.

Ei kenenkään tarvitse pelätä koulussa käyntiä, elämistä tai yksinkertaisesti ihan vain olemistaan. Miksi kiusaaminen sallitaan, eikö asiaan pystytä puuttumaan jo silloin, kun kiusaaminen on vasta alussaan? Kiusaaminen pahentuu kerta kerralta ja joukossa tyhmyys tiivistyy järjettömyyksiin. Lapset eivät saata nähdä tekemisiensä lopullisia seurauksia. Eräältä lapselta oli rikottu eräällä paikkakunnalla koulussa salaa polkupyörän jarrut. Onneksi hän ei menettänyt henkeään, vaikka tapahtuikin vakava onnettomuus.

Jokaisen lapsen tulee saada tuntea olevansa tärkeä niin kotona kuin koulussa, sekä vapaa-aikana kaveri- ja harrastustoiminnassa. Meistä jokainen, joka näkee kiusaamista on osallinen tekoon, jos ei puutu siihen. Tehdään yhdessä Rautalammesta sellainen kunta, että kiusaamiselle asetetaan täysi nolla-toleranssi. Silloin asenteet ovat kohdallaan, kun autamme jossain asiassa heikointa tai avun tarvitsijaa. Siinä vahvinkin voi olla autettava.

Rautalammen KD osasto
Kuntavaaliehdokkaat

Kuva: Lisenssikuva Shutterstock SSTK-098F7-E777